Датата, другари ветерани!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Иван Ибришимов Повече от 12 години България е член на НАТО и повече от 12 години хора, заемали отговорни постове в държавата, не могат или не искат да осъзнаят този факт и произтичащите от него последствия. Все нещо ги дърпа на Изток, все им се мержелеят евразийските простори, все Путин им поляга на сърцето.

Само преди два дни виден бивш разузнавач апелира към премиера Борисов да изземе външната политика от президента и министрите на външните работи и на отбраната, защото е „крайно време България да заяви по-категорично своето отношение към милитаризацията на Черно море, към все по-разширяващото се присъствие на НАТО на българска територия и към действията на Турция и Русия в региона.“

Под „милитаризация“ той визира „обръча“ на НАТО от Балтийско до Черно море, а не, примерно, превръщането на целия окупиран Крим в свръхвъоръжена модерна руска военна база, което е първопричината за ескалацията на напрежението в региона.

Но дори това не е толкова фрапиращо, колкото формулировката за „разширяващото се присъствие“ на НАТО у нас. Защото България е част от НАТО и тук Алиансът от 12 години е на собствена територия. И точно този факт определя политиката на президента и атакуваните министри, и не дава сън на ония, в чиито глави още отеква „залпът на Аврора“.

Днес датата е 9 август 2016 г.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.