Несирийци просто нямат работа в България като бежанци

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Стела НиколоваНе искам да изглеждам нетолерантна, нито пък нечовечна, но не смятам, че всички, които преминават границата ни са бежанци.
След като сме ЕС и уж пазим външната му граница, защо политиката е да се допускат хора от всякакви националности, а не само сирийци?
Афганистанци, пакистанци, иракчани и всякакви други са просто икономически емигранти, които минават границата ни незаконно, в повечето случаи без лични документи и трябва просто да бъдат върнати в страната им.

Докато Даниел Митов говори, че трябва да се подпише споразумение за реадмисия след като свърши войната в Сирия, да бъдат върнати по домовете им всички „бежанци“, които ЕС е приел, защо тогава България ще интегрира трайно и ще заселва хора и от каква националност в слабо населени райони?
Политиката на ЕС, който ще ни дават пари, за да интегрираме мигранти у нас в слабо населени райони, ми изглежда като новата далавера на управляващите с европейски пари, естествено без да има полза за мигрантите.
Искам да ви припомня, че 1 250 000 българи живеят под официалния праг на бедност, който е 300 лв. на месец .
Искам да ви припомня, че по официални данни на правителството, зад граница се намират 3.5 милиона българи, но никой не може да твърди, че те никога няма да се върнат.
Да сте чули друга европейска страна да приема мигранти трайно и да ги устройва в слабо населени райони?
Вероятно в Швеция има още повече слабо населени райони, но оттам вдигнаха ръце от мигрантите.
С това не искам да кажа, че трябва да оставим хората, пресекли границата ни, да умират по улицата от глад, а че политиката на правителството ни е твърде разтеглива и непоследователна, а хората, които действително имат нужда от помощ в момента не я получават.
Не виждам как пазим границата на ЕС, като у нас се разхождат хора с неустановена самоличност и националност и всеки момент могат да направят каквото решат.
Няма такъв момент с външен адрес, мигрантите трябва да са в центрове за настаняване, защото нямат право на работа в страната и не могат да се издържат. След приключване на военните действия в Сирия да бъдат върнати в родината им, а несирийци просто нямат работа в България като бежанци.Те трябва да се третират като нелегални емигранти.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.