Хронология на отровите на Кремъл, откакто Путин е на власт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Хронология на отровите на Кремъл, откакто Путин е на властРусия много обича да отрича, дори когато истината е ясна за всеки нормален човек – че това е една престъпна държава, която не се свени да използва държавен тероризъм даже на чужда територия. А нашенските тук „русофили“ (платени московски агенти и обикновени идиоти) гръмогласно повтарят спуснатите им от Москва опорки, че видите ли милинкият Кремъл няма и не може да има нищо общо с нервнопаралитичния газ, с който са отровени Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, затова ето една кратка и непълна хронология на използването на отровите от КГБ за убиване на хора, откакто Путин е власт:

 

26 октомври 2002 – КГБ използва отровен газ срещу терористите в московския театър. От 850 заложници загиват над 200 (вкл. деца), останалите са с различна степен на отравяне, като още около 100 човека умират в следващата една година. Руските власти никога не разкриват какъв газ е използван и лекарите не знаят как да спасят отровените.

 

юли 2003 – В Москва е отровен Юрий Шчекочихин, писател, разследнащ журналист, опозиционен политик, член на комисията, която разследва взривовете в жилищни домове през 1999, които бяха повод Путин да обяви война и да анексира Чечения. Симпомите са същите като при Литвиненко по-късно.

 

2 септември 2004 – Анна Политковская е отровена в самолета на път от Москва към Беслан. Тя е уговорила легитимния чеченски президент Аслан Масхадов да излезе от нелегалност и да съдейства за освобождаването на децата заложници. Хоспитализирана и спасена.

 

5 септември 2004 – Кандидатът за президент на Украйна Юшченко, който е за влизане на Украйна в НАТО и ЕС, е отровен, но оцелява макар и обезобразен.

 

ноември 2006 – Александър Литвиненко, който разкри криминалните връзки на Путин, е отровен с полоний в Лондон (месец преди това е застреляна Анна Политковская).

 

октомври 2008 – Карина Москаленко, защитничка на човешките права и адвокат на Ходорковски и Анна Политковская, получава главоболие, треперене и немощ и намира в колата си живак.

 

ноември 2012 – Милиардерът Александър Перепилични, който даде важни документи на швейцарската прокуратура за пране на пари и кражба на 220 млн. долара от руските власти, е отровен в Англия.

 

май 2015 – В Москва е отровен един от най-острите критици на Путин, опозиционният политик и журналист Владимир Кара-Мурза, едва оцелява.

 

февруари 2017 – В Москва за втори път е отровен Владимир Кара-Мурза, оцелява.

 

ноември 2016 – февруари 2017 – Умират 4-5 руски дипломата и един бивш шеф на КГБ, всички със съмнение за отравяне.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.