Устойчивост е да имаш ясна и стабилна ценностна система

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Устойчивост е да имаш ясна и стабилна ценностна системаInnovex, водеща компания в инженеринговите услуги в добива на нефт и газ, си поръчва якета с фирменото лого от The North Face. Последните отказват да изпълнят поръчката, защото не искали да работят за добива на нефт и газ. По този повод Адам Андерсън, изпълнителен директор на Innovex изпраща отворено писмо до шефа на VF (собственик на бранда The North Face), което определено си струва прочитането:

https://www.masterresource.org/epstein-alex/north-face-vs-anderson/

 

В резюме, Андерсън блестящо защитава честта на компанията, екипа и целия сектор. Ясно описва колко фундаментална роля има добивът на нефт и газ в ръста и поддържането на стандарта ни на живот. Не пропуска и данните на реалното въздействие на емисиите на СО2 и промените в климата. Накрая, в прав текст подчертава елементарния факт, че практически всеки продукт на The North Face е направен от нефт и газ, така че да се замислят малко над позициите си.

 

Ето цитатът:

 

„The irony in this statement is that your jackets are made from the oil and gas products the hardworking men and women of our industry produce. I think this stance by your company is counterproductive virtue signaling, and I would appreciate your re-considering this stance. We should be celebrating the benefits of what oil and gas do to enable the outdoors lifestyle your brands embrace. Without Oil and Gas there would be no market for nor ability to create the products your company sells.“

 

Засега няма официален отговор…

 

Изпитвам огромно уважение към хора като Адам Андерсън, които се гордеят с делото си, труда и стандарта на живот на хората си, наясно са с приноса си и най-важното – имат куража да ги защитават и да разкриват публично грозното изкривяване на реалността, на което е подложен светът днес.

 

Едновременно с това дълбоко презирам безгръбначността на мениджмънта на огромен брой компании в цялата тежка индустрия (особено европейските), които ежедневно едва ли не се извиняват за съществуването си, подигравайки се със здравия разум и достойнството на милионите си служители.

 

Не, устойчивост не е да имаш нулеви емисии. Устойчивост е да имаш ясна и стабилна ценностна система, да живееш според нея и да не допускаш тя да се изкривява под натиска на поредната модерна утопия.

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.