Ето така действа демокрацията, другото е фашизъм

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
56

Иво БеровФашизъм вилнее из медиите и социалните мрежи. Всеки един от вас тук е фашист. Фашист, който може да наложи невиждана цензура върху многообразието на мнения. Как ли? Много просто. Като премахне всяко мнение, обнародвано върху стената му, ако това мнение нещо не му изнася. Но всеки един от вас е и виртуален убиец. Защото може да блокира, тоест да унищожи виртуално всеки свой съперник и въобще всеки човек, когото сметне за неприятел или враг. Причинявайки му по този начин социална смърт. И дори масов убиец-фашист може да стане, защото ще цъкне върху „всички“ и ще избие виртуално всички.

 

Така вие – цензурите, фашистите и виртуалните убийци лишавате хората от възможността да ви псуват, да ви заплашват и да призовават тълпите към саморазправа с личността ви.

Ей, алоооу. Спрете се малко, бе. Съпикясайте се, бе. Кой налага неправомерна цензура? Такава цензура могат да налагат само официалните държавни институции, тоест упълномощените държавни служби.

Точно тези служби /на някои държави/ забраниха на социалните мрежи да разпространяват призивите на терористични организации и ги задължиха да закрият профилите на ислямските фундаменталисти и техните образувания. И социалните мрежи се подчиниха.

Не е ли възмутително?

Като освен това лишиха милиони хора по целия свят от правото да наричат милиони хора по целия свят к-рви, п-д-расти и всякакви подобни, да ги псуват на майка и всички видове роднини – неоспорим признак на широки възгледи и свободомислие.

И кой наложи тази цензура? Кои са тези нови фашаги? Либералите, разбира се, които са фашаги, разбира се. Които са също са п-д-р-асти, к-рви и джендъри, бах ги у извратеняците.

Ама не се гаси туй що не гасне, както е казал оня там. Ще слагаме чертички и маймунки и пак ще отвоюваме изконното си човешко право да се псуваме на майки и на всякакви видове роднини, а също така и поголовно да се наричаме един друг п-д-р-сти, к-рви, педали, мръсници, обратни и всякакви такива да ги баугза. Връ му го.

Ей алооо, съпикясайте се, бе. Както вие имате право да определяте какво ще излиза на стената ви, така и социалните мрежи имат право да определят какво ще излиза по страниците им. А това, че са станали институции, които имат по-голямо влияние от държавните си е тяхна заслуга. И не само тяхна. Защото… Кой направи от Туитър държавна институция, а? Сещате ли се? Хайде замислете се де. Малко. Не много. Давайте, давайте. Можете. Ю кен ду ит. Мислете! Ех, не ви се получи този път. Ще ви кажа кой го направи, ама друг път сами се опитайте да се досетите.

Тръмп. Доналд Тръмп направи от Туитър официална институция. От там излизаха президентските му виждания, намерения и хрумки. Така стана тя. Такава стана. Туитър дал, Туитър взел.

И стига с тия изцепки за либерален фашизъм – повод, ако не и причина за причудливото единомислие между привидно несъвместимите възгледи на нашенските социалисти и консерватори.

Припомнете си как действа демокрацията, как действа капитализмът, ако въобще някога сте знаели.

Тръмп има право, а и възможности да си направи свой Туитър и да го кръсти Тръмпоитър, например, ако ще. И там да си пише каквито дивотии си поще. Да напише, например, че героят от Виетнамската война Маккейн е загубеняк, лузър и че не е въздушена ас, а п-д-р-ас /вече направи нещо подобно в една своя реч/. Има право, а и възможности, да си направи своя крайна телевизия и в нея да обяснява колко е успешен, как ще направи Америка още по-американска и земното кълбо още по-обло. Тоест плоско. И да отхвърли Парижкото споразумение, Пражката пролет и глобалното затопляне. И да стане тръмпоприятел с Ким Чен Ун. И да заяви, че женските трябва да бъдат сграбчвани за пуситата, за да бъдат пропърли онодени.

Че защо да не го направи. То Трифонов и Волен Сидеров си направиха телевизии, защо да не си направи и Тръмп. И те си направиха партии, защо да не си направи и Тръмп. Стига с тия републиканци, колко от тях не го последваха в последната му /дали последната…/ люта битка.

Ето така действа демокрацията, другото е фашизъм. Или тръмпизъм. Или каквото е там.

Аре.

 

www.ivremena.com

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.