На 20-то място сме по футбол

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

На 20-то място сме по футболНе, разбира се, че не става дума за отбора ни на национално равнище. Поредната класация има за цел да класира най-силните клубни първенства в Европа. И да не повярва човек, след всичкия фарс, който от години наред цари из родните клубове, Международната федерация по футболна история ни отрежда почетното 20-то място.

 

Класацията се прави на база резултатите, които петте най-предно класирани отбори във всяко първенство в Европа постигат както на домашна, така и на международна сцена.

 

Сред българските отбори с най-голям принос може да окичи отборът на Левски, който през 2006 г. достигна четвърфинал в турнира за купата на УЕФА, а година по-късно попадна и в групите на Шампионската лига.

 

На първо място в класацията се подрежда първенството на Англия, което събира общо 12, 619 точки, изпреварваийки със 105 точки испанската Примера дивисион. Челната петица допълват съответно първенствата на Италия, Германия и Франция.

 

Разбира се първият въпрос, който много хора биха си задали е, на кое място се намира северната ни съседка. Заслужено или не (разбира се, че НЕ), Румъния заема 15-то място. Само този факт е напълно достатъчен, за да се усъмним сериозно в коректността на тази класация. Но какво да се прави, това е реалността. Дано обаче в следващите десет години родните клубове ни радват колкото се може повече, ако не с качествен футбол, то поне с футбол. Пък ние добре си знаем на кое място да ги класираме.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.