Отборът по адаптиран баскетбол с коледна тренировка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Отборът по адаптиран баскетбол с коледна тренировкаНа 19 декември 2022, в Националната спортна академия „Васил Левски“ се проведе коледна тренировка на отборът по адаптиран баскетбол, по време на която атлетите имаха възможност да тренират с коледен дух и облекло. Събитието сложи позитивен край на ежеседмичните тренировки през 2022 и с много подаръци и положителни емоции, спортистите отпразнуваха една много успешна година, в която имаха възможности да премерят сили с отбори в страната и чужбина.

Специален гост на празничната тренировка бе посланичката на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, която се включи в тренировката, поздрави отбора и ги изненада с подаръци.

В „Отборът“, както го наричат създателите му доц. Стефка Джобова и доц. Мариана Борукова, няма невъзможни неща. Има безкрайни неразкрити възможности за спортно и личностно развитие. Стартирайки с осем младежи с интелектуални затруднения, само за 3 години инициативата се разрасна до отбор с над 40 спортисти. Тренировките и състезанията са възможни само заедно с техните спортни партньори – студенти от НСА в специалностите „Баскетбол“ и „Адаптирана физическа активност“, както и с подкрепата на Асоциация за развитие на българския спорт, която подкрепя инициативата от самото й начало.

През 2023 година отборът вече има няколко планирани международни участия, сред които и спортно събитие, което ще се проведе в Хърватия през април 2023. Тридневното мултиспортно мероприятие ще бъде реализирано в рамките на инициативата Sport, Motivation, Inclusion, Leadership, Engagement (Спорт, Мотивация, Включване, Лидерство, Ангажираност) – #SMILE, съ-финансиран по програма Еразъм+ на ЕС, която има за цел да анализира връзката между спорта и включването по иновативен и различен начин – като предостави възможност за участие в международни спортни дейности на лица с интелектуални затруднения.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.