ХИТЛЕР УМРЯ В АРЖЕНТИНА, А ОСАМА?…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ХИТЛЕР УМРЯ В АРЖЕНТИНА, А ОСАМА?...Каузата на Алкайда почина отдавна  •  Мюсюлмани и християни заедно против нов ислямски халифат •  Някой ден и Бин Ладен може да „възкръсне“

 

Осама бин Ладен беше убит, когато вече беше политически труп. Защото независимо от това кой организира т. нар. революции в арабския свят, те нямат нищо общо със средновековните мераци на саудитския милионер. Той мечтаеше да възстанови отмрелия преди хилядолетие могъщ ислямски халифат. В този смисъл, далеч преди да загине, Осама се бе превърнал в отживелица. Неговото убийство има символично значение. Което е жалко.

Защото единствената настояща империя обяви ликвидирането му като „победа за САЩ“. Предумишлено или не, това само издига значението на тази вече постепенно забравяна фигура, превръща името й в знаме на битката срещу американизма, най-общо казано. И предоставя чудесни поводи за отмъщение. Бъдете уверени, че те няма да закъснеят. Жалкото е, че ще пострадат невинни хора от страни, които нямат нищо общо с изкуствено раздухания конфликт на интернационалния елит с Алкайда.

Убийството на Осама бин Ладен се оказа коз във вече започналото предизборно надцакване между т. нар. „десни злобари“[1] начело с ексцентрично сресания Доналд Тръмп, от една страна, и Барак Обама. Даже някои продемократски[2] настроени рапъри и зевзеци съчиниха речетатив, започващ с „Обама уби Осама…“ А самият „Джерузалъм Поуст“ излезе с редакционна информация под главата на вестника, озаглавена „Членът на Кнесета Сарсур: Обама уби Бин Ладен, за да бъде преизбран[3].

Някои американци – подчертавам не всички и не чак толкова много –бяха опиянени от радост. Британският премиер Дейвид Камър, който има вид на амбициозен комунистически партиен секретар, обяви събитието за „солидна крачка напред“. Само че не уточни посоката накъде. Защото роднините на близо три хилядите жертви на атентатите от 11 септември не бяха забелязани сред празнуващите „огромния триумф“, както го определи израелският министър-председател и всепризнат терорист Бенямин Нетаняху. На практика няма защо да се тържествува чак толкова. Защото мнозинството мюсюлмани по света не мечтаят да видят как самолети се забиват в небостъргачи. Пък и броят на убитите вследствие на американските действия далеч надхвърля този на загиналите при най-прочутите терористични нападения. Тъй като най-малко три пъти повече войници в униформи на САЩ и други страни от НАТО, в това число и България, намериха смъртта си във войните в Афганистан и Ирак. Избитите невинни жители на тези две държави са минимум половин милион. Така че по-добре повече да нямаме поводи за честване на такива „огромни триумфи“.

Разбира се, най-доволен е стопанинът на Белия дом. Неговата акция „сертификати“ дойде тъкмо навреме и съвсем намясто. Барак първо показа акта си за раждане на Тръмп и скупчените около него birties. А скоро след това – и удостоверение, че Осама бин Ладен е ликвидиран. Един единствен изстрел в главата и край. Така ни казаха. Няма гроб, за да не се превърне в… светилище. Не ви ли напомня нещо вече случило се? Да, по същия начин и точно с такива аргументи навремето Съветите скриха останките на Адолф Хитлер. И четвърт век по-късно обявиха, че ги ексхумирали и кремирали, за да ги изхвърлят в река до Магдебург в тогавашната ГДР. (Очаквайте скоро в книжарниците изследването „Хитлер умря в Аржентина“, с откъс от което тази медия първа ще ви запознае.) Сега извадиха от гроба юдейския папа Йоан Павел ІІ, отрекъл Евангелието и осъждането на Спасителя от евреите.[4] За да се убедят, че не е изгнил и скоро да го провъзгласят за светия.

Дали оцелелите толкова дълго тленности на фюрера не са доказателство за святост, макар и нацистка? Рано или късно израелците ще му издигнат паметник. Защото както признал Нахум Голдман, един от основателите и ръководителите на ционисткото движение и на държавата Израел: „От Втората световна война насам евреите бяха третирани с копринени ръкавици. Без Аушвиц нямаше изобщо да има Израел.[5] Пък и „нацист“ е съчетание от „националционист“ (“nazi”). Ако произлизаше от „националсоциалист“, щеше да е „насист“ (“nasi”), нали?

Осама бин Ладен е бил „под закрилата" на пакистанските служби за сигурност. А Пакистан е основенОпасявам се, че както Адолф Алойзович е смятан за светец от остриганите и бръснатите глави (вижте например Б.Б.), така и остатъците от талибаните могат да учредят нова терористична организация, примерно наречена „Бригадите на мъченика Осама бин Ладен“. Пък и радостта от едно убийство не ви ли се струва твърде варварска, особено когато е изразявана от хора, претендиращи да са носители на факела на цивилизоваността? Те по какво се различават от изпадащите в касапска нирвана колячи от Алкайда след поредната терористична атака? Нима Войната срещу тероризма е нещо друго, освен „узаконен“ по незаконен начин държавен тероризъм?

Независимо от кого бе подбудено и финансирано, политическото развитие на арабския свят през последните четири месеца ясно показа стремежите на хората там. За тях Алкайда (Базата) и целите й са мъртви. Осама искаше да унищожи прозападните режими в този свят. Обама търси начин да ги запази. Какво друго, ако не теокрация – държава с религиозна власт, представляват монархическите диктатури в Саудитска Арабия, Кувейт, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Мароко? Терористът Осама мечтаеше да ги замени със… същото, което евентуално да контролира. А „демократът“ Обама прави всичко възможно, за да ги задържи. Къде е разликата?

Разбира се, всяка монета има две страни. По този начин могат да бъдат намерени и прилики между Осама бин Ладен и продемократичните стремления на арабските нации. И едните, и другите бяха настроени против мубараковци, бен-алиевци и салеховци. Обаче различията са далеч повече. Политическият хоризонт на Осама се простираше до средновековния ислямски халифат. Докато обрязаните според повелята на Мохамед младежи от Египет, Тунис, Либия, Йемен, Сирия, Йордания, Мароко и т.н. вървят рамо до рамо с християнските си съграждани. Те не лелеят фереджета, а открити лица и красиви прически. Не бленуват за преклонение пред моллите, а за уважение към таланта и трудолюбието.

Навремето Съветският съюз се мъчеше да изнесе в Афганистан и другаде онова, което най-много му липсваше – човещина и социализъм. Понастоящем Съединените щати се старят да експортират това, което е най-дефицитно у тях – справедливост и демокрация. Не се заблуждавайте от думите на техния посланик у нас – дребно ченге, изпратено тук на заточение. Още през 1971 г. едни обикновени рокаджии декларираха, че „има закон за богатите и друг за бедните“.[6] Тогава, когато Иън Гилън изпя тези думи, мислещите знаехме, че навсякъде е така. Прага-68 и Чикаго-69 ни накараха да наченем с изтрезняването и да започнем да дирим същността на събитията. Точно тогава, съвсем в унисон със съмненията ни, Creedence Clearwter Revival ни осветлиха: „Петгодишни планове и нови курсове, опаковани заедно със златна верижка…[7] Стана ни ясно, че иде реч за втория Сталинов петилетен план и за Рузвелтовия Нов курс (ред). „Олимпийците“ прекратиха кариерата на момчетата от групата, а нас ни болеше силно, защото тук всичко се усещаше прекалено реално.

Понеделник, 2 май 2011 г., Ню Йорк: Триумфираща тълпа от „цивилизовани" същества ликува зарадиВсъщност народите по света се нуждаят от свобода. Демокрацията да си я ползват големците помежду си. Както вече съмизяснявал, тя е невъзможна. Измислена е от пропагандатори. С нея легитимират тираните. Нима споменатата Източна Германия не се наричаше Германска демократична република? У нас „народна демокрация“ беше евфемизъм за комунистическо робство. А пък през 2000 г. САЩ убедително доказаха, че изборите са обект на сделки. Дали една тирания ще бъде заменена от друга, няма значение. Това не променя нейния деспотизъм.

Онова, което притесняваше Осама бин Ладен и сега не дава сън на политическите марионетки в основните световни столици, е възможното прерастване на „демократичните“ революции в национални. Това е извън сценария. Национализмът е забранен. Обявен е за вреден. Пречи на основния план – глобализацията. Отвсякъде вопият срещу него. Основателят на Алкайда виждаше една огромна мюсюлманска държава, простираща се от Иран до Черно море и от Кавказ до Централна Африка. Проектът на Братството е още по-амбициозен – единна световна комунистическа държава. (Някои, като покойния Еърън Русо, смятаха, че ще бъде фашистка, което е почти същото.) Това е новият световен ред и нищо друго.

Осама и Алкайда бяха рожба на същите протагонисти на това „глобално общество“. Както те не цапат ръцете си и принуждават други да вършат черната работа, така и Бин Ладен не е забелязван на бойното поле. „Рекламните“ телевизионни кадри показват колко нежни са ръцете му, когато несръчно държи автомата „Калашников“. Обаче настъпиха дни, в които арабите, някога също радвали се на терористичната „справедливост“ като единствен възможен отговор на „демократичната“ несправедливост, да не изпитват никаква необходимост от Осама и неговата Алкайда. Те се превърнаха в средновековна отживелица. Сега просто настъпи подходящият момент бащите им да се отръват от тях, за да бъдат в крак с времето.

Интернационалът няма вечни приятели. Той има вечни интереси. В сравнение с извършените от него престъпления талибаните, чиято организация е напълно отворена и не раздава билети за членство в нея, са истински чавдарчета. Задръстеното от индоктринации масово съзнание трудно ще проумее това. Изпитвал съм го на гърба си. Хората не вярват, че семейство Буш и фамилията Бин Ладен са съдружници. И че на 11 септември 2001 г. заранта бившият президент Джордж Буш закусваше с представители на този изумително богат саудитски дом. Рано или късно и това ще стане. Особено ако някой ден се окаже, че Осама е починал от естествена смърт някъде в… Както Хитлер в Аржентина. Въпрос на време.

Впрочем естествено очакваното посмъртно телевизионно обръщения на терориста вече беше показано. Много араби, запознати с методите на Алкайда, твърдят, че е загинал двойник на „терорист номер едно“. Както доста иракчани са убедени, че Саддам е жив. И се страхуват, че някой ден ще се върне на власт и отново ще подгони комунистите. Това също е déjà vu. През лятото на 1945 г., на Потсдамската конференция, Сталин изрича пред Труман и Чърчил: „Хитлер избяга и не открихме никакви следи от него.[8] Пише го в архивите на ФБР. Който иска, нека не вярва. „Демокрация“ е…

Впрочем ако някои от „големите“ не желае втори мандат на Обама, истината може да излезе наяве още догодина. Щом изборите зависят от един видеозапис…

 

 

Очаквайте: Технология на измамата: ИСТИНАТА Е ВСЕ ТАКА НЕУДОБНА ─ Част ІІ: БЪЛГАРИЯ – ОТ ВЪЗХОД КЪМ УПАДЪК.

 



[1] Birthy – жаргонна дума в американския английски за злобна уличница, злобно същество, но така наричат и някои от политическата десница там.

[2] Подкрепящи официално заявения левичарски либерализъм на Демократическата партия, каквото и да означава това.

[3] Вж. “MK Sarsour: Obama killed bin Laden to get reelected” by JPost.com Staff, “The Jerusalem Post”, Jerusalem, Tuesday, May 3, 2011 г., 29 Nisan, 5771, online: http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=218959

[4] Вж. „От Матея свето Евангелие“, гл. 27, ст. 24-25.

[5] Sami Hadawi – “Bitter Harvest: A Modern History of Palestine”, Interlink Books, Northampton, MA, 1991 г. , стр. 285. Подч. мое.

[6] “There’s a law for the rich and one for the pooor…” (Вж. No One Came в: Deep Purple – LP “Fireball”, Harvest Records (UK), Warner Bros. (US), 1971 г.)

[7] “Five year plans and new deals, Wrapped in golden chains…” (Вж. Creedence Clearwater Revival ― “Who’ll Stop The Rain”, LP “Cosmo’s Factory”, Fantasy (USA), 1971 г.)

[8] “FBI reports: HITLER ALIVE??”, Issue 2, “Sub Rosa”, a magazine in PDF form, alternative news portal “The Daily Grail”, Submitted by h3llknight on Mon, 29/11/2004 – 1:43pm., online: http://www.dailygrail.com/node/684

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.