Форумът

Политика

Напрежението в ГЕРБ расте. Съюзници малко и неискрени.

Илиян ВасилевПубличните изяви на атакиста "консерватор" Лазаров говорят за пълно торпилиране на усилията на ГЕРБ да представят европейско лице на патриотите. Сидеров и Лазаров си ходят в Крим, в Източна Украйна, в Москва и не смеят да зададат неудобен въпрос, контактуват с управляващата Единна Русия, като управляваща в България партия, тотално компрометират външната ни политика и доверието на съюзниците.


И Борисов е принуден да мълчи и да търпи.


Няма кой да зададе въпрос към министър Захариева доколкото позициите и действията на ръководител на съуправляваща партия като Лазаров се вписват във външната политика на страната и я отразяват.


Пълен разнобой. И това Брюксел няма да търпи. Гарантирано.


Засега се спасяват с търсене на външен враг и фойерверки като "давността" за "приватизацията". Но трябва да дадат жертви в битката срещу корупцията и за спасяване на модела - и двата лагера на Борисов и Цветанов се окопават.


Шансовете на Цветанов са по-големи, защото не е в изпълнителната власт, така е поне на теория. Както показва схемата Делян Добрев не е задължително да бъдеш министър.


Юнкер ги "гали" по главата с успокоителни думи за доклада, а в действителност се готвят силови акции и открито изразяване на несъгласие и критика.


Новините няма да закъснеят.

 

Илиян Василев