Още малко от дългия списък с престъпленията на комунистическите терористи

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
172

Александър ЦанковНощта на 16-и срещу 17-и април бе злокобна; тя бе и критична. България бе дебната. Настанените около Третия интернационал и в Кремъл български комунисти емигранти чакаха сигнала, за да потеглят за България. В Цариброд на гарата пък бяха пладнарите емигранти начело с Коста Тодоров, готови триумфално да влязат в София като победители.
Атентатът в катедралата бе най-страшният. Кой престъпен мозък, коя развинтена фантазия можа да измисли такова отвратително злодеяние, на което и дяволът би завидял? Само те, комунистите безбожници!

Александър Цанков, из „Моето време. Мемоари“

Ето още малко от дългия списък с престъпленията на комунистическите терористи:

• „Срещу Нова година 1925 е осуетен атентат, който да вдигне във въздуха Военния клуб, по времето тъкмо когато държавният глава поздравява столичани с Новата година по тогавашния обичай.
„Атентатът – пише Ал. Цанков – биде осуетен, защото адската машина бе открита случайно.“
• „За да тероризират съдиите, комунистическата терористическа банда уби посред града столичния прокурор Димчев.
• От омраза към офицерството съвършено безпричинно бе убит на гара Костенец един съвършено невинен, капитан Беров.
• Атентатът в град Враца – с цел да се хвърли града във въздуха.
• Атентатът срещу държавния глава на 14 април 1925 г.
• Атентат е убийството на ген. Коста Георгиев, народен представител и бивш началник- щаб на армията.
• Атентатът на 16 април 1925 – короната на болшевишко-комунистическите престъпления – в храма Света Неделя…
• Атентатът срещу Севлиевския областен съд, който бе изцяло избит.
• Ами да напомня ли за бандата на прочутия за времето си комунист Дочо Узунов, организирана и командвана от комунистите, която върлуваше между Ловеч и Троян, нападаше и избиваше граждани само затова, че бяха омразни тям – на комунистите.
• Кой уби ген. Христо Луков, полк. Пантев, бивш директор на полицията, народния представител Сотир Янев, Запрян Клявков и колко още, да продължавам ли списъка?
Той би бил безкраен. „
Ал. Цанков , „Моето време“

А понеже нон стоп се спекулира какъв страшен кръволок бил проф. Александър Цанков, ето малко статистически данни за осъдените по различни престъпления в България през 20те години.
Обърнете внимание на следното.
Александър Цанков управлява България от 9 юни 1923 до 6 януари 1926 година.

В тези три бурни години се случват:

септемврийският метеж, извършен по заповед на Коминтерна, когато освирепели и добре въоръжени, добре платени комунисти колят (буквално) и избиват хиляди свои цивилни съселяни, свои сънародници, войници и офицери.

• (Въпреки тежката и изключително опасна за независимостта на военно – безпомощна (според Ньойския договор) България, Александър Цанков като заклет парламентарист, провежда парламентарни избори на 18 ноември 1923 година, както е обещал, още когато поема поста министър -председател след извършения срещу Стамболийски преврат.)
• През цялата 1924 година действат бандитски чети, влизащи нелегално от Сърбия, подпомагани с пари и оръжие от Коминтерна, които извършват чудовищни жестокости.
• През 1925 година по заповед на Коминтерна и лично на Георги Димитров е взривена църквата Света Неделя с хиляда души живи хора в нея.
Та ето ви за всички тези чудовищни престъпления колко е общият брой на осъдени (на различни срокове) в България за престъпления срещу държавата, обществения ред и религията и го сравнете с 1926, 1927 и 1928 година, например, когато Ал. Цанков вече не е на власт.

Престъпления против държавата, обществения ред и религията
1923 – 1 044 общо
1924 – 1 315 общо
1925 – 2 873 общо
1926 – 1 722
1927 – 1 870
1928 – 1 665

И така, виждате броя на осъдените в България през едни от най-размирните години и след това.

• А т.нар. Народен съд издаде само за 4 месеца над 10 хиляди присъди. И от тях изпълни 2 875 смъртни присъди, без да говорим за убийствата без съд и присъда (около -30 хиляди!), за хората, осъдени на доживотен затвор и по на 15- 20 години затвор, които умряха по затворите, концлагерите или вследствие на тях.

• Тук за цялата година имаш около 1 000 – 2 000 присъди общо, при положение, че имаш работа с въоръжени терористи, направили опит за държавен преврат и през септември 1923, и през април 1925, а през цялата 1924 са преминавали нелегално границата с въоръжени чети от терористи и главорези и са изтезавали и избивали цивилно население.

• А и за какво московските еничари осъдиха и избиха българските държавници?
За това, че са пазили българските национални интереси, че са успели да запазят живота на българите да не воюват в една мръсна завоевателна война, че са успели да устоят на натиска на могъща тоталитарна държава и да спасят всички евреи, намиращи се вътре в държавните им граници.
Избиха ги за хатъра на Сталин – да му е по-лесно да мачка и поробва България. Ето затова бе избит българският национален елит и затова сега имаме това, което имаме – угоднически, конформистки, негоден псевдо елит.

Данните за криминалната статистика са взети от издадената през 1933 година
Statistique criminelle (aperçu comparatif).

PS
Забележка. В Мемоарите си Александър Цанков погрешно споменава вместо главореза анархист Дочо Узунов, името на Дочо Христов. Написал е Дочо Христов, но е имал предвид Дочо Узунов.
Дочо Христов е бил министър.съден от т.нар. Народен съд и убит. Горе в текста поправих тази грешка.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.