16 фирми, научни звена и администрации с награди за корпоративна социална отговорност

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

16 фирми, научни звена и администрации с награди за корпоративна социална отговорност„Либхер-Хаусгерете Марица“ спечели първото място в категория „Човешки ресурси“ за квалификация на персонала и програми, насочени към физическото и психично здраве на над две хиляди сътрудници и техните семейства. Отличието получи Красимир Кирков, ръководител отдел „Управление на човешките ресурси“ на фирмата, по време на второто издание на годишните награди „Социално отговорен стратегически мениджмънт“ 2022 на Министерството на труда и социалната политика.

Националният конкурс, който се проведе в края на годината, има за цел да популяризира добрите примери в корпоративната социална отговорност и да насърчи повече работодатели да инвестират в своите служители и да се ангажират със социални каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото. Награди бяха връчени в три категории – „Човешки ресурси“, „Общество“ и „Околна среда“.

„Над 20-годишните усилия на ръководството на Либхер в подкрепа на здравето на сътрудниците на фирмата не останаха незабелязани. Получихме заслужена и мотивираща първа награда“, заяви Красимир Кирков. В българската фирма на международния концерн, ситуирана в Тракия икономическа зона, са заети над 2 200 души. Вниманието на журито е спечелила комплексната „Програма за управление на здравето“. Нейните ресурси са на разположение на всички служители (някои от тях частично и на семействата) – информационните дейности по програмата, многобройните възможности и предложения за профилактика и лечение на физическото и психично здраве и т.н. Всяка година Либхер инвестира 7-цифрена сума в програми за своите сътрудници, като предлага и едни от най-високите възнаграждения в Тракия икономическа зона. Към тях се добавят още сигурност и коректно отношение на работното място, богат социален пакет придобивки и цялостна грижа за хората в компанията.

„Практиките за подобряване на уменията и квалификацията на работната сила, условията на труд и качеството на живот повишават конкурентоспособността на бизнеса. Корпоративната социална отговорност и отношението към работника са сред ключовите фактори за привличането на работна сила от една страна и предотвратяването на изтичането на работна ръка от друга“, подчерта в приветствието си към участниците вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Той отличи с две специални награди за цялостен принос и развитие в областта на социално отговорния стратегически мениджмънт „Лидл България“ и  „Каменица“ АД. В категория „Общество“ заместник-министърът Наталия Ефремова и председателят на Българската стопанска камара Добри Митрев връчиха призовете – първа награда на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, втора на Апелативен съд – Варна, третото място си поделиха компаниите „Каргил България“ ЕООД и „Experian България“ ЕАД.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Емил Мингов отличи компании в категория „Човешки ресурси“. Първото място в категорията спечели „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД. Второто място заслужиха компаниите „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД и  „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, а на трето място се класира „Кастамону България“ АД.

Наградите в категория „Околна среда“ бяха връчени от заместник-министър Надя Клисурска. Победител в категорията стана „Кингли“ ЕООД. На второ място се класира „Дискордиа“ АД, а на трето  – Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Кауфланд България ЕООД енд Ко КД“.

С две специални награди за социално отговорен принос към общността бяха удостоени проекти с локален обхват на фирма „ТСД Груп“ ЕООД и Общинския съвет на Пловдив.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.