Бегачи аматьори тичаха 16 км със студент в инвалидна количка заради благородна кауза

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бегачи аматьори тичаха 16 км със студент в инвалидна количка заради благородна каузаТим на Uber надбяга 59 отбора на рекордната по участници фирмена щафета Либхер Бизнес Рън Пловдив в Тракия икономическа зона

Рекорден брой участници – 60 отбора от 31 мултинационални фирми и 1 фондация се включиха вчерав петото издание на Либхер Бизнес Рън Пловдив в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Всеки от 240-те любители бегачи направи по 2 обиколки на затвореното трасе около завода на Liebherr.

Състезател в инвалидна количка обра аплодисментите на стотиците присъстващи. Най-голямата фирмена щафета в Южна България, организирана от Спортен клуб „Бегач“ и фирма Liebherr в партньорство с Пощенска банка и MetLife, и съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“, подкрепи поредната благородна кауза. 4-ма аматьори бегачи от един от отборите на домакина „Либхер“ бутаха 16 км инвалидната количка на пловдивския студент Иван Пеев, който е роден с церебрална парализа. „За първи път правим подобно включване на Бизнес рън, защото трасето го позволява“, обясни Влади Константинов от Спортен клуб „Бегач“. Клубът участва в международен проект за разработка на наръчник за изграждане на трасета за бягане за лица в неравностойно положение. „Целта ни е повече хора с ментални и физически затруднения да навлязат в спорта, за превенция, терапия и приобщаване“, сподели още Влади преди връчването на наградите на победителите в надпреварата.

За 1 час, 1 минута и 27 секунди мъжки отбор от 4-ма състезатели-аматьори на фирма Uber пробяга 16-те километра и грабна златните медали. Само 45 секунди след тях финишира отбор на домакините от „Либхер Хаусгерете Марица“, а трети завършиха „Ханон Системс“.

И при дамите триумфира тим на Uber с време 1 час, 11 минути и 49 секунди. Среброто спечелиха от EPAM, а домакините от Либхер се окичиха с бронз.

Победителите мъже получиха хладилник за офис от Liebherr, всяка от жените – златни медалистки спечели 200 лева под формата на ваучери от Либхер. Антон Дуков, маркетинг директор на MetLife, връчи ваучери за 10% отстъпка на застрахователен продукт по избор на класиралите се състезатели.

Събитието е благотворително и 30% от таксите – 3 000 лева ще бъдат дарени за проект „Пловдив – град на възможности за всички деца“ на фондация „За нашите деца“.

„Важен е олимпийският принцип за участие, а не толкова спортната злоба“, коментира надпреварата Красимир Кирков. Ръководителят на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“, представи две нови инициативи при старта на щафетата. За първи път освен основното състезание се състоя и шахматен сеанс на световната ученическа шампионка Виктория Радева с 8 любители на играта. „Имаше хора, които малко повече ме затрудниха. Последен остана най-малкият участник Теодор Пейчев, който е само на 8 години. Надявам се такива млади таланти след нас да продължават и развиват спорта“, сподели Виктория.

„Втората инициатива – „Чиста България“ тръгна преди година от индустрията в ТИЗ и е насочена към превъзпитание на обществото с цел запазване на природата чиста“, обясни г-н Кирков. На специален щанд доброволци раздаваха тениски и еко наръчник за деца, малчуганите проведоха и образователни игри с реденето на пъзели. След това 38 от тях се включиха в Kids Run Business – лекоатлетически упражнения, направени специално за подрастващи.

Накрая всички състезатели запълниха изчерпаните си енергийни запаси с бира-скара.

„Всяко следващо издание привлича все повече не само служители на фирми, но и техните семейства. Спортният празник вече е за малки и големи и от фирмен тийм билдинг се превърна и във фамилен“, отбеляза Влади Константинов.

Във вчерашната бизнес щафета участваха служители на фирми от Тракия икономическа зона, Пазарджик и от София: АББ България, Ханон Системс, Leader 96, KITTNER Anlagen und Maschinenbau, ТЕД БЕД, Viking Life-Saving Equipment Production, Gi.OttoLivingSofà, iCard, MentorMate, DSSmith, Либхер Хаусгерете Марица, EPAM, Uber, DSKBank, SensataTechnologies, ZobelebyKDC/ONE, PENTAXMedical, DeltaSource, Прайм Холдинг, Девня Цимент, VPBusinessSolutions, eDynamix, Робертет, Варенголд Банк АГ – клон София, Proxiad SEE, Диджитал Лайтс, HolidayInnPlovdiv, MetLife, CBA, TelusInternationalи фондация „За нашите деца“.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.