Форумът

Switch to desktop

Политика

Демокрацията и пазарната икономика са борба

Владислав ПаневМного лесно приехме, че са даденост и пътят е ясен и лесен

Каскетите само за дни разгневиха страшно много хора. Промените се случват, когато се създаде пълен разлом между властта и създаващите блага.

 

Айде, докато само крадяха еврофондове и се разправяха със съмнителни бизнесмени, някак си мислехме, че не ни засяга. Че държавната и частната мафия делят територии.

 

Вече влизат на наш терен. При работещите, данъкоплатците, създателите. И се опитват да прилагат методите от мутренските времена. Арест, изнудване, превземане на бизнеси. И както каза Бобоков, той няма да бъде последния.

 

В главата ми кънти притчата на пастор Ниймьолер. Знаете я, "като дойдоха за тия, мълчах. Накрая като дойдоха за мен, нямаше кой да говори".

 

Нямаме друга опция освен да отвърнем. Заложени са на карта активите ни, бизнесите, дългогодишния ни труд.


Сега е момента да спрем пропадането. Демокрацията и пазарната икономика са борба. Много лесно приехме, че са даденост и пътят е ясен и лесен. Явно не е.

 

Не желая да водя войни. Като всички искам да съзидавам, не да руша. Обаче какъв ни е избора? Да гледаме как ни привикват? Един по един, до един. Зорлем ще трябва да се правим на герои. Каквито не сме и не искаме да бъдем.

 

Нали знаете, че тия са пасмина мундьовци. Превъзхождаме ги с много. Затова съм убеден, че ще ги смажем.