Много ми харесва как някои хора просто искат разни неща от държавата…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Много ми харесва как някои хора просто искат разни неща от държавата…Висока минимална заплата – че то наличието на минимална заплата е признак за бедност, особено ако имаш сериозна част от народа, който зависи от това насилствено налагане на минимум. Какво означава задължителната минимална заплата? Дори да изработиш по-малко, работодателят ще плаща до този минимум, иначе влиза в затвора. И познайте кой работодател държи най-много служители на минималната заплата. Да, не е този с ферарито и Г класата. Държавата е!

 

Искаме хеликоптери 1000 броя

 

Да, да, знам, че ГЕРБ е трябвало да се справи с това отдавна. Сигурно е така.

Хеликоптери се купуват. Скъпи са ама се купуват. Ама като купиш, трябва поддръжка. Тя струва по един хеликоптер на няколко години. Като ги купиш, не може да стоят в гаража. Трябва да се лети с тоз хеликоптер. За да лети в планината, има нужда от обучен персонал. Знам, че масово се бъркат с медицинските хеликоптери. Ама си представете как медицински екип от лекар, мед сестри и парамедици отиват като линейка на Мусала и спасяват. Еми, няма да стане. Екипът е тотално различен. Пилотът е тотално различен. И всичко това струва пари. Да очакваш здравната каса да покрива и спасителна акция в планината е наивно и безотговорно. Същото като да ревеш „кой ще ни даде пари“…

 

Искаме високи пенсии

 

Искате ама не сте си ги заслужили. Фалирали сте държавата си, мълчали сте на комунистите да оберат страната. Нищо, същите комунисти сега са на власт и раздават бъдещите пенсии на сегашните поколения на вас. Сигурно вече и в Сомалия няма практиката от пенсионните вноски на работещото население да се плаща на текущите пенсионери.

Нали всички, които работите сега и имате пенсионни вноски разбирате, че пенсионните ви вноски не се пазят за вас, плащат се текущи разходи с тях. Да няма после изненади.

А за ББД знаете ли? Безусловния базов доход. Демек работиш или не, получаваш пари, които биха ти стигнали за покриване на базови разходи. Добре, успех в България с това. Директно отивам на борсата, няма да си мръдна и пръста. Мъчете се.

 

Българинът е бай Ганьо

 

Сигурно е така. Представи си с какви хора се срещаш, ако мислиш така. Разбира се, българинът е бай Ганьо и не знае на какво да се смее, как се да реагира, за кого да гласува, какво да яде, каква кола да кара, как да я кара и т.н.

Ще стане, ще стане.

Ако някой бяга от България е защото никой не иска да плаща чуждата сметка.

 

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.