Цената на златото все още не отразява пълния размер на инфлацията от последните години

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Цената на златото все още не отразява пълния размер на инфлацията от последните годиниПрез тази седмица цената на златото в долари прави исторически рекорди на ежедневна база!

 

Забележете, че това се случва при рекордно високи за последните 20 г. лихвени проценти, преди още да е ясно кога точно и колко бързо Федералният резерв ще започне да ги сваля. Със сигурност тогава ръстът ще се ускори и никой не може да каже колко високо може да стигне златото…

 

В това време GDXJ, един от водещите индекси на златодобивните компании (малки и средни), продължава да се мотае на нива около $35, тоест около минимума за последните 5 години. Максимумът му от $64 през юли, 2020 г. е далеч, а историческият максимум от $172 от 2011 г. (постигнат при цена на златото от $1,915) изглежда като сънуван.

 

Пазарите никога не са виждали подобен разнобой между цената на златото и акциите на златодобивните компании. Има доста възможни обяснения за това, без някое да изглежда напълно сигурно.

 

Моето мнение е, че цената на златото все още не отразява пълния размер на инфлацията от последните години и има огромен потенциал за допълнителен растеж, който ще видим с падането на лихвите. Акциите на минните компании ще скочат в пъти, когато това се случи. Големи движения може да очакваме още след публикуване на резултатите им за Q1, 2024 г. Това се очертава да бъде първото тримесечие в историята, в което цената на златото не е падала под $2,000, а средната може да се окаже и над $2,050 на унция. Минните компании буквално печатат пари.

 

Горните мисли са само пазарни наблюдения и мое мнение. Не трябва да се приемат като препоръка за инвестиции. Разбира се, ДФ Експат Природни ресурси се ориентира в съответната посока – GDXJ вече е най-голямата единична позиция, която достига почти 7% от стойността на фонда.

 

Цената на златото все още не отразява пълния размер на инфлацията от последните години Цената на златото все още не отразява пълния размер на инфлацията от последните години

 

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.