„Заслугата” на Борисов – има ли я?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Контрабандните фабрики в Испания и българските политически игриКонтрабандните фабрики в Испания и българските политически игри
– За Европа това са от най-добрите им операции. В случая искам да благодаря и на главния прокурор. Три огромни фабрики за милиони евра и то ощетявайки не само бюджета на Испания, бюджета на целия ЕС, така че поздравявам всички колеги, които работиха, Руми, разбира се, Бъчварова.

Тези, които непрекъснато искат оставката й, надявам се поне днес да кажат няколко добри думи за МВР, за прокурорите и за хората, които много, много усилия вложиха да свършат тази работа.
Думите са на Бойко Борисов. Според хората от службите заслугата е и на самия Борисов.
А какви са истинските факти?
От официалното съобщение на сайта на испанската полиция се разбира, че сигналът е получен в средата на октомври… 2014 г.!
http://www.policia.es/prensa/20160711_1.html
После някакво реално съдействие от родните органи няма.
Какво на практика означава времето от средата на октомври 2014 г.?
1. През октомври 2014 не управляваше Борисов и ГЕРБ.
2. Есента на 2014 е смутно време в службите – точно тогава организационно се реформира ГДБОП, като се разтуря и включва в структурата на ДАНС
3. Сигналът в Испания е получен от зам.шеф на бившата служба в онова смутно време на безначалие в нея и в очакване на идването на ГЕРБ на власт. Т.е. намирисва на политическа поръчка от БСП точно по времето, когато ДПС (Кой) решиха да оттеглят подкрепата си и ги свалиха от власт.
4. БСП най-вероятно си е знаело за контрабандната операция – то държеше властта. (да напомня, че Кой с интереса му в цигарения бранш трябваше да стане шеф на ДАНС), ама се е направило на коректно към партньорската ни държава, защото през октомври 2014 г. ДПС и Кой ги предадоха и преминаха към ГЕРБ. ГЕРБ пое властта на 7 ноември.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.