Колко струва кушията с един жребец на БФС?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Куците коне у нас не ги убиват…

Точно в 14,00 часа днес, четвъртък, 29 януари в София започва посрещането на делегатите на конгреса на БСФ. Пристигащите от близо и далеч ще бъдат настанявани в столичния хотел „Родина”. Колко пари ще излезе масрафът, логично биха попитали редовите наблюдатели на поредната игра в българския футбол.

Според правилника делегирани са около 425 клуба от всички краища на страната без значение какъв футбол развиват – детски, аматьорски, професионален. Според достоверни източници на сайта „Форумът” двадесетина футболни клубове са с нередовни документи, което означава, че право да изпратят по един делегат имат около 405. Все още не се знае дали всички ще изпроводят свои представители, въпреки че целият купон е платен от Съюза.
Справка в интернет страницата на хотел „Родина” показва, че нощувка в единична стая струва 160 лв. Ако двама се съгласят да споделят едно легло, пардон едно помещение, тогава преспиването би излязло 180 лв. Разбира се собствениците на хотела са направили специална отстъпка за футболната централа, но колко е точно намалението никой не смее да каже. Към сметката обаче е коректно да прибавим и вечерята в четвъртък, денят преди конгреса.

 Тя обещава да е дълга и напоителна, нали трябва да се сплотява колективът. Наемът на залата в НДК, където в петък от 10,30 часа ще се проведе националното мероприятие, също ще надуе цената му.

Защо е този харчлък по време на криза, когато целият свят приказва за икономии? Още повече, че и филмът е с предизвестен хепи енд, защото изборът ще е едно от едно.
Борислав Михайлов, да е жив и здрав, ще е безспорният президент на БФС през следващите 4 години. Толкова трае един мандат – също като на държавния глава. Само ще припомним, че през октомври 2005 г. Боби взе властта от Иван Славков. Батето сдаде поста без особен бой, а сега се радва на разкошната си къща на пъпа на София, на двете си синеоки хъски и на вярната си трета съпруга. И гледа сеира. Батето винаги е бил човек с чувство за хумор. Трябва да му го признаем.
Защо обаче наследникът му се юрна да прави конгреси и масрафи преди да изтече четири годишният му мандат? За никого от бранша не е тайна колко сериозни проблеми назряваха в централата през последната година. За сефте БФС отне правото на шампиона ЦСКА да се кефи в КЕШ и предостави шанса на неговия кръвен враг „Левски”. Ще припомним още мръсотията, която се изля след „разкритията” на топрефера Ристосков. Това се оказа много позната песен с рефрен „стани, за да седна”. След последвалата смяна в караула на Съдийската комисия, за заслуги скандалният рефер се докопа и до международната листа. Но тепърва ще видим дали в УЕФА ще се вържат на балканските ни номерца. Факт е, обаче арестът на члена на изпълкома Иван Леков и унищоженият имидж на бившия съдийски шеф Борислав Александров, който в момента е следствен.
Иначе промяна трябва да има.
И ще има. Например от сега се знае, че от изпълкома на футболната централа ще изпаднат Христо Порточанов, Стефан Орманджиев, Николай Цветин…И се задава новото попълнение – Николай Гигов, Гриша Ганчев, Любослав Пенев… Все известни имена. Запознати казват, че трябва да се смени и изпълнителният директор Борислав Попов. За него във футболните среди говорят, че се е събличал по къси гащи само пред жена си. Очаква се Наско Сираков да въведе ред във всички национални отбори понеже срамът е голям, но дали ще го стори…. Смяна на караула със сигурност трябва да има и в БФС-комисиите, и в ръководния апарат. В противен случай защо изобщо джвакаме жабетата и защо е тоя конгресен извънреден харчлък?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.