Финална среща по проект #SafeSPORTevent се проведе в България

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Финална среща по проект #SafeSPORTevent се проведе в БългарияВ периода 15–18 ноември 2022 г., в София, България, се проведе финална среща по проект #SafeSPORTevent, която събра партньорите от Босна и Херцеговина, България, Гърция и Турция, за да оценят напредъка на проекта и да планират заедно бъдещите му действия.

По време на мобилността консорциумът взе участие и в международната конференция „Стратегическо преосмисляне: новата стратегическа концепция на НАТО и стратегическият компас на ЕС. Перспективи от държавите членки от Централна и Източна Европа“, организирана от Софийския форум за сигурност, партньор по проекта. По време на събитието екипът на #SafeSPORTevent имаше възможност да представи резултатите от проекта, както и идеите и добрите практики в областта на безопасността и сигурността в спорта, като бяха обменени и мнения относно потенциалното развитие на взаимното сътрудничество по темата в бъдеще.

Проект #SafeSPORTevent идва в много предизвикателни времена за Европа и света, когато безопасността и сигурността имат много голямо значение, а спортният сектор не е изключение. #SafeSPORTevent е инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм+, която има за цел да защити спортистите, служителите и феновете, участващи в спортни събития, от рискове за здравето и безопасността, чрез подобряване на условията им за тренировки и състезания и особено по време на форсмажорни заплахи за сигурността, които трябва да се управляват от специфични протоколи за сигурност. Проектът разви уменията и знанията на спортните мениджъри, доброволци и администратори чрез образователни мобилности, за да им даде възможност да създадат и използват специфични протоколи за безопасност и сигурност, пригодени за спортни събития и събирания на големи групи от хора в спортна среда. Чрез увеличените образователни възможности в областта на безопасността и сигурността в спорта, проект #SafeSPORTevent създава предпоставки за положителна промяна в Босна и Херцеговина, България, Гърция и Турция, като преки бенефициенти на проекта, но и в цяла Европа чрез своите резултати – практическия наръчник и контролните списъци, които се споделят свободно със спортната общност чрез уебстраницата на проекта: www.safesportevent.net.

Проект #SafeSPORTevent е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския Съюз и се координира от Асоциация за развитие на българския спорт, в сътрудничество с BRAVO – Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities (Босна и Херцеговина), ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Гърция) и Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübu Derneği (Турция).

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.