#BOOST бе представен в 81-во Иновативно училище Виктор Юго

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

#BOOST бе представен в 81-во Иновативно училище Виктор ЮгоНа 23 февруари 2023, Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) представи в 81-во Иновативно училище „Виктор Юго“, район Младост в гр. София резултатите от инициативата „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“, която има за цел да развие трансверсални умения у младите хора.

Във връзка с въвеждането от 81-во Иновативно училище „Виктор Юго“ на нов предмет – Умения на 21ви век, наръчник и онлайн обучителна платформа, които са създадени в рамките на инициативата BOOST могат да бъдат изключително полезни чрез практичната информация, представена в двата продукта. Заедно с преподавателите в училището и ученици от 8ми клас, бяха обсъдени нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност, развитието на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.

ПРОЕКТ BOOST Е НАПЪЛНО ПРИВЕДЕН В СЪОТВЕТСТВИЕ С ЦЕЛИТЕ НА ЕРАЗЪМ+ ЗА:

• Повишаване на уменията и възможностите за заетост;
• Модернизиране на образованието, обучението и младежката работа;
• Фокусиране върху младите хора.

ОСНОВНИТЕ НУЖДИ НА МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО ПРОЕКТ BOOST ПОКРИВА СА:

• Овластяването на млади хора и младежки работници чрез всички дейности и резултати по проект BOOST;
• Практическа, подходяща за младежи електронна платформа за обучение – МООС, за развитие на трансверсалните умения на младите хора;
• Наръчник BOOST за младежки работници с практически фокус към развитие на трансверсални умения у младите хора.

BOOST е 24 месечно стратегическо партньорство, съ-финансирано по програма Еразъм+ на Европейския съюз, което има за цел да създаде нови възможности за обучение и личностно развитие за младите хора в Европа, като предостави интерактивни образователни формати и методи, базирани на развитието на трансверсални умения. В рамките на инициативата предстои представяне и на онлайн обучителна платформа, в която младите хора могат да научат повече за всяко едно от 20те трансверсални умения, както и как да ги развият. Платформата е безплатна и налична на адрес www.boostskills.eu.

Проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“, (BOOST) е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския Съюз, управлявана в България от Националната агенция Еразъм+ – Център за развитие на човешки ресурси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.