АРБС взе участие в спортен празник в Карлово

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

АРБС взе участие в спортен празник в КарловоНа 15.11.2023 в гр. Карлово се състоя спортен празник СОНИК СТАРТ – 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО и ОТВЪД с 15 предизвикателства за 15 отбора в 15 дейности, който отбелязва годишнината на социално отговорната компания, предоставяща успешен старт при реинтеграцията на деца и възрастни в обществото.

Представители на Асоциация се включиха в събитието и подкрепиха празника на ДПЛУИ, гр. Баня – институция, с която АРБС успешно си партнира от над 10 години. Участниците, сред които резидентите на ДПЛУИ, гр. Баня, както и деца и младежи от училищата в града се забавляваха заедно с пъзел-игра, сътвориха най-дългото писмо, участваха в спортни предизвикателства, рисуваха и приготвиха храна за всички присъстващи. В мероприятието участваха и представители на Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания.

АРБС работи целенасочено за включване на лица с увреждания чрез спортни дейности, като представители на ДПЛУИ, гр. Баня имаха възможност за участие в международно спортно събитие в Хърватия през април 2023, в рамките на #SMILE – инициатива, която насърчава устойчивото включване на хора с интелектуални затруднения в спортни дейности на местно, национално и международно ниво. През 2024, АРБС ще продължи дейностите си в сферата на адаптираните спортове с три основни инициативи: P.E.rfect – проект, който подкрепя ефективното включване на децата с разстройства от аутистичния спектър в образователната система; Ramps4Champs – инициатива с дейности за популяризиране на Паралимпийско Боче, за клас BC3, включващи както хора с увреждания, така и техни връстници без увреждания и #BeInclusiveWaterPolo, която ще стартира през 2024 и има за цел да постави основите на адаптираната водна топка в страната ни. Посочените дейности се реализират благодарение на подкрепата на програма Еразъм+ на Европейския съюз.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.