Шампионите на женското футболно първенство подкрепиха #SMS

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Шампионите на женското футболно първенство подкрепиха #SMSНа 08.06.2024 г., женският отбор на НСА „Васил Левски“ завърши сезона по подобаващ начин, разгромявайки съперничките от „София Лейдис“ с резултат 10:0 в двубой от последния 26-и кръг на женското футболно първенство. Момичетата, водени от старши треньора Валентина Господинова – 16-кратна шампионка на България с НСА „Васил Левски“ и с над 100 международни мача за националните отбори на България (момичета и жени), подкрепиха инициативата SMS – Силен ум за успех (Strong Mind for Success). #SMS е съвместна инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм+, целяща изграждането на капацитет в спортните организации в областта на осведомеността и грижата за менталното здраве на младите спортисти.

Проектът „Силен ум за успех“ предоставя иновативно образование за това как менталното здраве може да допринесе за успешното развитие на младите футболисти в България, Италия и Словения.

 

Преди началото на мача, час преди старта, футболистките излязоха на терена по време на загрявката, облечени в тениски на проект #SMS. Тази инициатива използва информацията, събрана от целите и политиките на Европейските планове за действие в областта на менталното здраве, и се фокусира върху информираността на младите футболисти относно значението на менталното здраве.

 

Целевата група на проекта са млади момчета и момичета на възраст до 18 години, тъй като този възрастов период е от решаващо значение за психологическото развитие на спортистите. Актуалността и нуждата от такъв проект се подкрепят от оскъдните данни не само за влиянието на спорта върху менталното здраве, но и за обратното – как менталното здраве може да подпомогне подготовката и качественото представяне на терена.

 

Проектът „Strong Mind for Success“ ще анализира аспектите на това как можем да използваме менталното здраве, за да подготвим играчите за постигане на качествени резултати на терена и, надяваме се, на професионално ниво. С настоящия проект целим да доразвием уменията на мениджърите за това как да подхождат към психичните аспекти на своите играчи, и се надяваме, че с помощта на експертите по психично здраве ще въведем по-цялостен подход към подготовката на футболистите.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.