Международна среща POP-UP във Варшава

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международна среща POP-UP във ВаршаваВ периода 24-27 юни 2024, във Варшава, Полша се проведе среща на партньорите по проект „POP-UP – Спорт за укрепване и за подобряване на личния и професионален път“, в която взеха участие Йоанна Дочевска и Диана Хаджиангелова – представители на Асоциация за развитие на българския спорт. Инициативата има за цел да улесни възможностите за обучение и интеграция на възрастни лица, особено жени и лица с увреждания, да развиват и участват в иновативни обучителни дейности, фокусирани върху физическата активност и спорта, с акцент върху здравето и благополучието и педагогическа перспектива за укрепване и развитие на умения, важни за заетостта.

Разработените дейности подкрепят достъпността и интеграцията на посочените целеви групи и ще създадат възможности както за личностно, така и на професионално ниво.

 

На европейско равнище нивата на физическа активност са твърде ниски, особено сред уязвимите групи. Спортът има систематично място в училищата и предлага множество ползи за успех в училище, но ограничени възможности за спортни дейности за по-възрастни представители на общностите ни, участващи в обучителни и интеграционни програми. Проектът ще реализира изследователски дейности, основани на практически опит, педагогически и методични инструменти за спортни и обучителни специалисти, както и включващи и адаптирани спортни и обучителни дейности за възрастни в процес на интеграция. Ще бъдат създадени три резултата: Изследователски доклад, свързан с механизмите и подходите за приближаване на спорта до маргинализираните групи, инструменти за представяне на трансверсални умения, важни за заетостта, и практично ръководство с „спортни помагала“ за професионалисти.

 

POP UP се съ-финансира по Програма Еразъм+ на Европейския съюз и е съвместно партньорство на Белгия, България, Франция, Италия, Полша и Румъния, което ще включи 100 професионалисти и 300 участници, включително една трета жени и лица с увреждания (100).

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.