Международно обучение P.E.rfect в Испания

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международно обучение P.E.rfect в ИспанияОт 28 юни до 1 юли 2024 г. в Елче, Испания, се проведе международното обучение „An Autism and Behaviour Management training for P.E. school teachers“ (с акроним P.E.rfect). Събитието събра треньори и учители по физическо възпитание от България, Кипър, Чехия, Ирландия, Испания, Полша и Република Северна Македония. Основната цел на обучението беше обсъждането на ефективни инструменти и стратегии за включване на деца с аутизъм в образователната система чрез подходящи умения и знания, съобразени с местните условия.

Участниците също така разгледаха и тестваха специално разработената платформа за електронно обучение, която е създадена в рамките на проекта.

 

Подобен вид обучения са изключително важни и полезни, защото подпомагат професионалното развитие на учителите и треньорите по физическо възпитание. Те предоставят специфични знания и умения, необходими за работа с деца с аутизъм, което подобрява качеството на образованието и включването им в училищната среда. Обученията също така спомагат за създаването на по-ефективни стратегии и подходи, основани на доказателства, които могат да бъдат приложени на практика. Това води до по-добро социално и образователно приобщаване на учениците с аутизъм, повишавайки техните възможности за успех. Освен това, чрез споделяне на опит и добри практики между различните държави, се насърчава международното сътрудничество и обогатяване на педагогическите методи. Такива обучения създават мрежа от подготвени и мотивирани професионалисти, готови да посрещнат предизвикателствата на работата с деца със специални потребности. Резултатът е подобрена учебна среда, в която всички ученици, независимо от техните различия, могат да се развиват и да постигат високи резултати. В крайна сметка, подобни инициативи допринасят за създаването на по-инклузивно и справедливо общество. Проект P.E.rfect е инициатива, която е резултат от предишни европейски проекти и има за цел да развие качествени умения и компетенции в учителите по физическо възпитание и спорт.

 

Проект „An Autism and Behaviour Management training for P.E. school teachers“– P.E.rfect, се осъществява с подкрепата на програма Еразъм+ на Европейския съюз, в сътрудничество с организации от България, Кипър, Чехия, Ирландия, Испания, Полша и Република Северна Македония.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.