Трифон остана в сърцата и на феновете от Хютелдорф

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Трифон остана в сърцата и на феновете от ХютелдорфНапусна ни Трифон Иванов – един от най-големите футболисти – човек не само с големи спортни, но и човешки качества, оценен по достойнство навсякъде където е играл. Паметта му беше почетена и от виенския клуб „Рапид“, където играе два сезона между 1995 и 1997 година. Ето какво написаха на сайта на зелено-белите часове след като научиха за смъртта му:

„Скърбим за Трифон Иванов“. „Неочаквана и ужасна новина дойде днес от България. Както написаха от местния футболен съюз, неочаквано, след сърдечен удар почина Трифон Иванов, който игра известно време за нас“, пише в кратко съобщение спортният клуб. В „Рапид“ той дойде през 1995 година, само година след като с националния отбор на страната си стигна до полуфинал на Мондиал 94. Със своя неподражаем стил и офанзивен начин на игра, той остана в сърцата на феновете на „Рапид“. Въпреки че игра само два сезона за зелено-белите от Хютелдорф, и днес Иванов остава незабравим с култовия си характер. Легендарна ще остане способността му само дни след тежки контузии защитникът да е на бойни нога. Припомня се случаят когато влиза в игра за виенчани в мача срещу „Спортинг“ Лисабон само дни след претърпяна операция на менискуса. В реванша с португалския тим Иванов помогна за класирането на зелено-белите напред с голова асистенция за 2:0 в края на мача. През 1996 година играе финал за УЕФА и става шампион на Австрия. Той бележи и два гола за „Рапид“ в квалификацията за Шампионската лига срещу „Динамо“ Киев. Припомнят се и успехите му за националния отбор на страната.

Другите австрийски медии също пишат или споменават за Иванов. Вестник „Курир“ пише: „Почина култувото либеро Трифон Иванов.“ В Radio Arabella и „Дер Щандарт“ също припомнят историята на големия футболист, играл за зелено-белите. Австрийските колеги припомнят пътя му от испанския „Бетис“ до „Рапид“ и участието му във финала за купата на УЕФА. В неделя, преди 316-тото столично дерби между „Аустрия“ и „Рапид“ легендарният защитник ще бъде почетен с едноминутно мълчание.
Поклон пред паметта му!

 

Мартин Иванов
По материали от Интернет
Снимка: rapid.at

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.