Олимпиадата като страст

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Олимпиадата като страстОлимпиадата в Рио със своите герои вече е история, а следващата ще е след 4 години в Токио. За една жена обаче тя не свършва, защото е страст от половин век насам. Това е така, защото за 79 годишната австралийка Бети Астранд това е 15-тата поредна олимпиада, която посещава.

 

„Аз съм фен на Олимпийските игри, и съм посетила всяка една от последните 15″, казва тя. Първата и е през 1960 година, като преминава през Токио и Мексико за да достигне до Рио. На път за Олимпийския парк, Бети среща в метрото свой колега. Южноафриканецът Грант обаче е с далеч по-слабо постижение от нейното, защото е посетил само три олимпиади до момента. Разменяйки няколко думи с него „ветеранката’ признава, че любимият и спорт е леката атлетика.

 

За нея не е проблем да влезе в парка, защото възрастта все пак си има своите предимства. По време на посещенията си се е запознала с десетки домакини на игрите. Прави и впечатление, че сигурността в Рио не е на толкова високо ниво, което прави придвижването през обектите не много трудно. „Днес всичко е един голям бизнес“, признава тя. И след като игрите приключат, всичко си идва по старому, а Бети започва да планира следващата си Олимпиада- в Токио през 2020 година.

 

Мартин Иванов

по материали на АФП

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.