Те как спазарих комшийката за морето. Що съм убедителен.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Те как спазарих комшийката за морето. Що съм убедителен.Здрасти наборке! Нема ли да одиш на море таа година? Що!? Водата била 11 лева бутилката!? Искаш ли да те заведа? Не съм милионер. Не съм и от тия, где са тръгнали с 200 лева на море, после пият вода от 11 лева и ядат пълнени чушки за 40 лева две бройки. Знам сички кръчми и магазинчета по морето. И ако щеш ми вирвай, даже у некои водата е по-евтина от таа у кварталната кръчма и у кварталното магазинче. Имам 500 лева. Че стигнат и ще останат за двама. Не ти се верва, а? Слуше ме внимателно! Имам палатка. Заеби ги тия, где забраняват да я опъвам до плажа, що ще го насера. Ако дойдат, че им опъна майката на глас и готово. Слушай ме внимателно!

Искаш ли да одиме или не!? Искаш. Добре. Бре ти си много шашава. Нема нищо да купуваш. Зимаш оная рокля, где с нея одиш до магазина. И джапанките. Бански ли!? Ма ти верно си шашава. Я нема те вода у града. Нали на море искаш. Слушай! Тураш багажа у една кауфландска торбичка. Я че зема раницата с палатката. После ще го прибера в нея. Нема да носиш нищо. Отиваме на джедето и махаме. Ти само требва да разкопчаеш некое копче на роклята. И на стоп стигаме негде до морето. Например между Балчик и Каварна. Опъваме палатката. И у морето. Стига с тоа бански ма. Я се погледни! Не ти требват бански. После правим огнище. После намирам ламарина и събирам миди. През това време ти отиваш до магазинчето у селото. Зимаш бутилка водка за мен. За теб кво искаш. Зимаш ментовка, лук, оцет и олио. И сол. За нема и 20 лева. Докат дойдеш, я ше съм посъбрал миди, рапани и уловил некой рак. И седаме на песъка. Огънят ни свети. И звездите. А морето ни пее. Добре де? Кой ще разбере, че не си негде у некоя петзвездка. Снимаш мидите и раците. И пиенето. Добре де! Ще купим и покривка, чаши, чинии и вилици. Нож имам. И ще снимаш. И ще напишеш у фейсо: „Вечер в петзвездния хотел ПОД ЗВЕЗДИТЕ. На мидички, рапаани и раци. С малко мохито и текила. А нощувката и вечеря за двама струва само 500 лева.“

Добре де. 700 струва. После ще пинем и апнем. Кат се стъмни, ще се съблечем. И у морето. Кат излезеш, ще те снимам. Мокра. Добре де! Само косата и рамото. И ще пущиш снимката у фейсо. С надпис. „Нощ до хотелския басейн. С най-приятната компания.“ Споко бре! Кой те знае, че си с мен.

После ще се наспим. Сутринта ще снимаш изгрева. И ще напишеш: „Изгрев над морето. От терасата на петзвездния ми апартамент.“

На сутринта ще те заведа до близкото кръчме. Там цацата е 3 лева, водката 3 лева и шкембето 2 лева. Добре де! Че ти зема и малко мента и лимонче. И ще откъсна дива мента. И лед ще взема. И ще ги смесим, турим една сламка и ще ги снимаш. Добре де! Само мохитото ще снимаш. Шкембето ще го скрия. И ще напишеш: “ Мохито в райско заведение до плажа. В чудесна компания.“

После ще те снимам сред вълните. После пак ще събера миди, ама и рибка ще хвана. А вечерта пак ще сме под звездите. До огъня. А стига бе!? Не е романтично!? Нема некой мускулест спасител!? Споко бре. Кат се стъмни я ставам такъв.

А след десет дена ще се приберем у градо. Ти опечена като Наоми Кембъл, я опечен като зебра от тлъстините. Ама кой ще забалежи. И ти нема да казваш с кой си била, и я че си мълча. Ще казвам, че съм бил с русалка. А ти си била с прероден Аполон.

Тръгваме ли още утре! Бравус! И знаеш ли кое е другото. За 14 дни ще изхарчим 420 лева. Спокойно може да кажеш, че са 4200. Или 8400. Хората знаат, колко струва една вода по морето. Шезлонг ли? И това ще има. Ще отскоча до Албена. Там сека година продават ланшните шезлонзи. Че купа два за десет лева. И една масичка за още толкова. Таман ще се снимаш на шезлонга и ще напишеш.“ Два шезлонга и масичка само за дваес лева.“ И ще е верно. Само нема да уточняваш, че съм ги купил за толкова. Где ще се къпеш ли!? Па над плажа има минерална вода. Безплатна. А тоалетна има в кръчмето. Айде да седнем у кварталното и да доуточним подробностите. От 500 лева ми артисаа 60. Споко бре! Нема се прибираш у вас. Ще спиш при мен. Да отренираме спането у петзвездната палатка.

 

 

Роси Антов /дивак турлак/

Деда Ванга Нюз – Блог на Роси Антов

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.