За шистите, урана и философията, или откъде духа вятърът

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

За шистите, урана и философията, или откъде духа вятърътХем искам да сме независими от гаулайтерите в Кремъл, хем ща природата ни да остане девствена и непокътната!

     Прави са философите – няма пълно щастие. Не може хем душата в рая, хем оная работа в омая.

     Какво диалектеческо противоречие – изцяло в тон с постулатите на комун. онанистическата религия.

     Впрочем около игрите с шистовата газ – в съзнанието на хората и публичното пространство се клишира една голяма лъжа, а именно, че по подобен унищожителен за природата начин у нас никога не са се добивали природни ценности.

     А-ха!

     Не, ама да!

     По времето, когато щяхме да борим хамериканците – в гордата ни соц. родина се добиваше уран за мирните съветски атомни бомби, при това в огромни количества.

     Не сме забравили тази щастливо отминала действителност. Помним и поразяващия въображението факт, че ако не бяхме подарявали, а продавали този уран по действителните му цени на международния пазар – скромната ни Българийка ни щеше да бъде един европейски Кувейт.

     Та как се добиваше този уран? Биеха се сонди. Като реагенти дълбоко в недрата на земята под налягане се вкарваха химически вещества   и от там се изпомпваха заедно с урана. Товареха се в цистерни и право в Съветския съюз – земята на мирния атом. Е, нямаше го момента са хидравличния удар.

     Да не би някой да си мисли, че съветските соц.хим.реагенти са били хуманни и по человечески безопасни – най-малкото с качествата на одеколон „Руска тройка“, руски квас или антиоксиданти? Ако бъде допуснато да се направят проучване и сравнителни изследвания за последните 40 години колко хора за изгинали от ракови и други тежки дегенативни заболявания в районите в Тракия североизточно от Пловдив и ги сравни със същите данни за който и да е съседен район ще остане поразен от резултатите. Но това никой, никога няма да позволи да се случи – така че спете спокойно, деца!

     Като следствие от тази дългогодишна усърдна дейност – в полза на мира и разоръжаването – се предполагаше, че огромното море под Тракийската низина до 2 000 година ще е практически отровено и водата му напълно неизползваема. За да се тушират донякъде щетите беше проектиран и започна изграждането на язовир, като второ стъпало над тогавашния язовир „А.Иванов“ – днес известен като поле за прилагане хидрогеоложки знания от Аамед Циганина и именуван „Цанков камък“.

     Добре, че парите на русите свършиха и куманизмата се обърка изначално, та това престъпление приключи през 1 990 год. Естествено каквато е вече традицията у нас – без да има виновни и наказани за този геноцид към народа – нещо повече – случаят се замете, забравете!

 

     В тази връзка – подобни ми изглеждат и перипетиите около историята с шистовата газ. Управляващи смехурковци се правят на улави и хитреят на дребно с половинчати законови мерки, колкото да измият очите на протестиращите, преди да са напуснали България.

     Комун.онанистите припяват услужливо и си чакат следващия мандат – и такь далее…

     Някой да е чувал комун.онанист у нас да е противник на енергийната ни зависимост от Кремъл? Няма и да чуете – те се чувстват руси безродници, а както е известно не само Шеврон може да хидравличи ударно – Лукойл също е майстор – винаги готов да ни подаде петия член.

 

     Мисля, че едните и другите чакат по-добри времена – естествено в полза на Русь.

 

     Хора, внимателно – да не го ядосате д-р Б. Борисов, че на инат ще пусне добива на газ.

 

     Нема пълно щастие, братя и кротувайте – Бойко шъ съ смили над нас,

нищо че сме лошав матри’ал и послушни като кучета!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.