Предстои поредно поскъпване на природния газ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Васко Начев• Тази седмица цените на петрола се движеха със значителна променливост, повлечени от бавни ваксинации, блокировки и спекулативни сделки на борсите, но изтласкани нагоре поради затворения Суецки канал.

 

• Ще се окаже ли Северен поток 2 най-противоречивият преход към водорода в света? Москва инвестира безшумно в производство на водород, като тайно се надява да го пласира в Европа през новият си тръбопровод Nord Stream 2.

• Блокирането на Суецкия канал също може да забави доставката на поне 10 LNG (втечнен природен газ) товари до Европа. Не е трудно да се досети човек, че предстои поредно поскъпване на природния газ.

• У нас, „загрижени“ за хората БЕХ и МЕ ще проверяват основателни ли са исканията на Булгаргаз за повишение цената на природния газ. За съжаление твърде закъсняла реакция. Тази загриженост трябваше да проявят още есента, когато другите (Гърция и Италия), успяха да сменят формулата за ценообразуване доставките на азерски газ, а Н. Павлов и компания проспаха този момент. Проверката може да покаже само, че цената трябва да е още по-висока…

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.