Дори само отношението към План за възстановяване и устойчивост е показателно

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дори само отношението към План за възстановяване и устойчивост е показателноНакратко: Новият проект на Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде публикуван на… 12 юли. Ден СЛЕД изборите. Защо ли?

Надълго: В момента служебното правителство работи по пренаписване на проекта за план за възстановяване и устойчивост. Да, онзи, по който можеше вече да сме получили авансово 12 милиарда евро, които да влезнат в помощ на бизнеса. Изгубихме ги – ще дойдат нататък. Евентуално.

Новината от днес е, че служебното правителство вече било готово. И щяло да го внесе към Брюксел за предварително разглеждане! Но вие няма да го видите! Не и преди изборите – защо ви е да знаете? След тях ще може. Защото… защото така!

Но поне да сме спокойни, че планът е внесен, нали? Ами не бъдете. Всъщност внасянето не било никакво внасяне. Следващото правителство всъщност трябвало окончателно да го прати. Ако го хареса и ако не реши да го пренаписва отново, може да има внесен план дори в края на юли (почти всички държави вече го бяха внесли през месец април – в момента само ние и още две не сме го направили). Но ако реши да го пренаписва, може би наесен… или догодина, знае ли човек…

Но какъв е плана все пак? Гложди ни – защо е тази потайнственост? Засега давам кредит на доверие на описаното в приложения коментар. Ще го запазя анонимен човека, защото не го е написал публично. Смея да му вярвам.

Искам пак настоятелно да попитам – има ли поне един свестен човек в това служебно правителство? Досега не съм видял издънка само от министър Николай Денков май… Поправете ме ако греша за него.

Дори само отношението към План за възстановяване и устойчивост е показателно

Предишния:
– публикуван публично със свободен достъп
– редактиран два пъти следствие на обществено обсъждане
– не е внесен, защото наближаваха избори и новата власт се очакваше да има свое виждане за някои стратегически точки и да се наложат редакции

Сегашния:
– разработен в пълна потайност и с никакво обществено обсъждане
– внесен за предварителна оценка броени дни преди изборите, за да извие ръцете на новото правителство да го приеме пред свършен факт
– щял да бъде показан пред обществото нарочно след изборите, вие сами си отговорете защо

Нека има промяна, нормално е. Само внимавайте каква ще е тя. При такова отношение към управлението на милиарди евро публични средства на мен ми мирише на най-обикновен бандитизъм.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.