13 години Учебният център на Либхер подготвя кадри по немски модел

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Връчването на сертификати на завършилите УЦ на ЛибхерПлаща на обучаемите и им осигурява работа

Създава механици и машинни оператори и за други фирми в Тракия икономическа зона

7 бъдещи механици и машинни оператори получиха Удостоверение за успешно завършило професионално обучение в Учебния център на фирма Либхер в зона Марица, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/.

Над 100 са обучените и усвоили професия през последните години, като всички успешно завършили са започнали работа, отговаряща отчасти или изцяло на придобитата нова квалификация, съобщават от Учебния център. Поне 15 от тях след това са решили да следват висше образование, а някои са намерили своята реализация в чужбина.

Освен кадри за Либхер, Учебният център подготвя механици и машинни оператори и за други фирми от ТИЗ – почти 1/3 от обучените са служители на компании от машиностроителната индустрия.

Преди дни в Центъра стартира обучението на новата група обучаеми за професията „Машинен техник“. По време на едногодишния курс се изучават дисциплините струговане, фрезоване, пневматика, електро-пневматика, хидравлика и др.

Основна особеност в Учебния център на Либхер е, че обучаемите получават заплащане по време на обучението.

 

Целта ни е да привлечем към фирмата млади и мотивирани хора и да ги направим отлични оператори на машини и съоръжения или механици, споделят от Центъра. С придобитите знания и диплома завършилите намират реализация като механици, шлосери и машинни оператори в различните производствени отдели на фирма Либхер.

Учебният център на Либхер е създаден и лицензиран през 2009 г., след трансфер на know-how от немски дружества на концерна. Вече 13 години подготвя кадри по германски модел като представя най-доброто от немската традиция в машиностроителните специалности.

Една от основните ценности на концерна гласи: „Ключът към успеха са нашите сътрудници“, припомня Красимир Кирков, ръководител отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД. На практика това се изразява в многобройните възможности за квалификация, които осигуряваме, в работата с ръководните кадри. Това от своя страна гарантира истински човешки отношения между сътрудници и ръководители, както и между самите сътрудници – т.е. отличен работен климат.

От основаването си фирмата, която произвежда висококачествени хладилници и фризери, поставя стабилни основи за динамичен растеж, благодарение, на който днес е компания с над 2 100 сътрудници и годишно производство от около 1 милион уреда.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.