ЕЛИТИТЕ И ПРОЗРАЧНОСТТА!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дейвид КамерънУ нас проектозакон Пеевски-Ментата за офшорките по принципа – променил се Илия и все в тия, а в Англия – така, както трябва да бъде.

Проектозаконът на Пеевски и Йордан Цонев за офшорките изкоментирах на 16-ти октомври. А сега ви давам информация как ще постъпят в Англия (до 2 години примерът ще бъде последван от САЩ и цяла Западна Европа).

Великобритания планира създаването на публичен регистър за истинските, а не формалните собственици на компаниите – т.нар. beneficial owners.
Това съобщи премиерът Дейвид Камерън в четвъртък по време на международната конференция Open Government в Лондон.
Мярката е част от усилията на правителството да намали укриването на данъци. Така Обединеното кралство ще стане първата държава, която ще има задължителен такъв регистър, достъпен не само за данъчните власти, но и за обществото. През лятото Камерън обяви плановете за мерки срещу британските счетоводители, юристи и бизнес фигури, които използват най-често офшорни компании, за да скрият истинските собственици на предприятията. Компаниите, регистрирани във Великобритания, ще бъдат задължени от закона да представят адекватна, точна и актуална информация за собственика, който в крайна сметка извлича полза от компанията. Регистърът ще се поддържа от Агенцията за компаниите под шапката на Министерството на бизнеса и иновациите.
Британският вестник Guardian коментира, че вероятно бизнес лидерите ще бъдат изненадани, тъй като премиерът иска регистърът да бъде достъпен не само за властите, но и за гражданите. Камерън обаче твърди, че има подкрепата на големите корпорации за инициативата.

 

Photograph: Christopher Furlong/Getty Images

 

 

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.