НЕ УБИВАЙТЕ ВЕСТОНОСЕЦА!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мислено, с това мото новоизбраната шефка на ДКЕВР, Светла Тодорова се тръсна на поредната раздумка в сутрешния блокМислено, с това мото новоизбраната шефка на ДКЕВР, Светла Тодорова се тръсна на поредната раздумка в сутрешния блок. Каква ли бе целта на посещението й?

Така и не ми стана ясно.
На лицето си бе лепнала гримаса на вестоносец, идващ от съседното царство да донесе лошите новини.
Посланията, които бе явно наизустила, едва ли успяха да успокоят някой. И факта, че е жена едва ли можеше да предизвика съжаление. Все пак човек, при това шеф на регулаторен орган, трябва да има някакво достойнство за да се яви и да защитава определена позиция. Нещо в което вярва. Нещо което е правилно и добро за обществото. Тази жена нямаше.
А тя бе дошла просто да си изпълни поръчката. Да си заработи заплатата. С послания.
Тодорова: „Обществото няма да понесе по-голямо поскъпване на тока от 10%.
А кой ли й е казал, че обществото може, или въобще иска да понесе И тези 10 %? И от къде на къде тя ще определя колко ще може да понесе обществото? Това ли е идеята? Да определя, колко ще понесе обществото. Този филм го гледаме от поне 12-13 години.
Тодорова: „Има предпоставки цената да се увеличи и до тези нива (до 50% увеличение цената на тока)“
Ето това е предпоставки само да искаш! Мога да ти дам предпоставки и за 100%, за 150% та дори и за 200%. Нямаш проблем. За кого обаче е изгодно това?
Водеща: Ще кажете ли имена, на хората довели до дефицита в НЕК?
Тодорова: Не мога да кажа имена.
Ха така бре шефке. Браво. Ще стискаш зъби и ще мълчиш! Пратили сме те да повториш за пореден път с колко ще им резнем главицата на хората, а не КОЙ ще им я резне. Мълчиш като пукал, та дори и самата водеща да ти сервира 2-3 яйца между очите.
„Да бъдат покрити досегашни, А И БЪДЕЩИ ДЕФИЦИТИ“(относно част от аргументите за бъдещо увеличение на цената)… и тук леко почвам да се страхувам. Какво ли още може да се измисли като дефицит?
А историята показва невероятна изобретателност в сътворяването на дефицит. Просто невероятна!
Въпросът, който водещата не й зададе според мен е:
Защо въобще си дошла?

 

Снимка: Btv

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.