Според вица: не били компютри, а компоти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ИМА ЛИ АФЕРА ЗА ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ДОЛАРА, ТЯХНО ПРАНЕ И ЧИИ СА?ИМА ЛИ АФЕРА ЗА ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ДОЛАРА, ТЯХНО ПРАНЕ И ЧИИ СА?
• Една представена за катарска инвестиция у нас и много скромни съмнителни 5 млн. лв.
• Едни държавни служители в президентството и министерствата, придобивали умения в съответната фирма
• И много питания към Бойко Борисов, министри и ДАНС – уредили и съхранили „депозита“ на едни свързани със „скромните“ пари „катарски“ ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ДОЛАРА, които бяха отседнали в БНБ и Държавната банка за развитие, ама наскоро са изтеглени, ах, от „онзи Катар“, за да не изгорят в разгарящия се роден банков пожар

Преди седмица медиите и специализираните финансови, икономически и земеделски сайтове възторжено обявиха, че първата инвестиция на Катар в селското ни стопанство, а и въобще първа в България е вече факт. Например тук:

 

Давам цитат:

В края на май регистрираната в България „Катар мениджмънт ейджънси“ е купила промишлени и земеделски имоти на стойност над 4.85 млн. лв. в област Варна. Сред закупените сгради са птицекланица, пилчарник, люпилня, три овчарника, промишлени и селскостопански постройки и поземлени имоти Продавачи са фирмите „Еко пиле“ и „Птицеком“, част от „Инжстрой холдинг“, който също е страна по няколко от сделките. Управителят на холдинга Пламен Стилиянов също участва като частен продавач.
Компанията купувач e собственост на Мохамед ал Тани (бел. моя: Шейх – както се е посочил във фирмените си регистрации), който носи фамилията на емира на Катар. В България тя има участие в още едно дружество – „България – Катар селскостопанска компания“, в което си партнира със смолянската „Тексима трейдинг“.

 

Такива фирми наистина съществуват у нас. Базата им е на бул. „Стамболийски“ в столицата, на крачка от хет-офиса на социалното осигуряване

 

И още един цитат:
http://www.capital.bg/…/2553774_katar_napravi_purva_samost…/

Qatar Management Agency е регистрирано през 2008 г. и развива дейности в различни сфери – от IT и бизнес консултиране до услуги в сферата на търговията с бързооборотни стоки. В началото на миналата година дружеството открива клон в България, регистриран от Мохамед ал Тани.

 

Отворих сайта на катарската компания. Видях следното:
„Катар Мениджмънт Ейджънси, част от Катар Мениджмънт Груп, е една от водещите бизнес конгломератни групи в Държавата Катар. Създадена през 2008 г., Катар Мениджмънт Груп създаде и продължава да развива група от компании, включваща различни сектори.“
http://qmaqatar.bg/за-нас/история/

Нормално. Логото на тази компания дори беше копие на логото на посочената катарска агенция.

Потърсих майката-компания Катар Мениджмънт Ейджънси и намерих следния интернет адрес и същото фирмено лого като на родната българска компания:
http://www.qmaqatar.net/OurGroup.aspx
Потърсих формата за контакт
http://www.qmaqatar.net/ContactUs.aspx
И попаднах на мистерия.

 

Посоченият адрес се оказа несъществуващ.

 

The Company Name Inc
8901 Marmora Road,
Glasgow, D04 89GR.
Freephone:+1 800 559 6580
Telephone:+1 800 603 6035
FAX:+1 800 889 9898
E-mail: mail@demolink.org
Не е регистриран никъде – не само отвъд океана – в Бруклин, но и отсам океана – в Глазгоу – Великобритания (ако е допусната неволна грешка)
В крайна сметка проверих целите САЩ и цяла Англия за такъв адрес. Оказа се, че няма! Пощенският код също се оказа фалшив и несъществуващ.

За сметка на това на този адрес и на тези телефони се откриха десетки и десетки компании от всякакъв спектър и характер – от такива за финансови услуги през реклама, козметика, та до туристически агенции.
Открих и фалшиви интернет страници, дублиращи истински такива. Например това
http://www.cornwallspeedway.com/contact-us/
и това
http://www.cornwallspeedway.com/contacts/
(кеширано от гугъл)
http://webcache.googleusercontent.com/search…
И т.н., и т.н.

Потърсих посочените на сайта правила за поверителност и форми за контакт. Срещнах същата мистерия – линкът се оказа несъществуващ.
След внимателно проучване се откриха стотици и стотици охкания, стонове и проклятия от измамени клиенти от всякакъв калибър и страни – от САЩ през Канада до Англия, Франция, Германия, доверили се на компаниите – всички посочили този несъществуващ адрес.
Но пък Qatar manаgement group си съществува – поне в Интернет. Има си като всяка сериозна компания профил във Фейсбук:
http://www.facebook.com/pages/Qatar-Management-Group/689660927833863?fref=photo

 

Опааа! Създаден сега – през 2015 г. без нито една публикация, нито едно харесване или коментар.

 

Има си и сайт. Дори е обявила на своята Интернет страница две свои поделения у нас, като едното е онова, за което говорим:
http://www.qmaqatar.com/index.php/about-us
Да, но в така нар. Жълт сайт за катарските компании не я открих.
http://www.yello.qa/qatar-business-search
Потърсих я в жълтите страници.
На адреса на посочената пощенска кутия имаше посочен ресторант и когато се опитах да потърся къде се намира, веднага получих сигнал за опит да се проследи местоположението ми и начало на хакерска атака.
http://live-qatar2.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/3/349…
И една смущава връзка
http://live-qatar.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/3/349_…
Потърсих пощенската кутия в списъка на специализирания указател с данни за компаниите, базирани в Катар и открих само две такива фирми и двете с ограничена отговорност – съответно на стр. 435 и 839. Давам една картинка. Няма как голяма компания на Катар, както се декларира на сайта, да я няма в този указател, макар че не е съвсем актуален.
Проверих домейна и интернет-адреса. Оказаха се строго поверителни – нетипични за голяма компания и съвсем нетипичното:
* прясно създадени!
* с кратък срок на регистрация!
* с многобройни и чести промени!
* без ранг в Аleха, Google и т.н.!

Почнах да ровя – естествено и в Мадина център в Доха, Катар, почнах да ровя и дадените тел. номера, с които връзката от България прекъсваше след първото позвъняване.
Въобще великата група Qatar management group се оказа с интернет сайт, забелязан за първи път от архивиращите машини през лятото на 2013 година. точно тогава, когато у нас започна да се разгаря агнешката истерия – как ще изнесем стотици хиляди агнета за арабския свят.
И от цялата посочена група от нейни фирми съществуваха само фирмите в България. И още една-единствена друга – Trans Logistic Services, за която не са посочени партньори, има даден имейл като мениджиране, а телефона е на „групата“ компании.
Най-сетне самият „Шейх“ Мохамед бин Джасим е посочил за търговията с агнета не оказалата се фантомна катарска група, чийто представител е. Адресът, който е дал – st. Um salal Muhammed (без посочен номер) е извън катарската столица, на десетина километра, с други номера и факс от тези на компанията, с друга пощенска кутия макар че, ах, отдолу присъства интернет адреса й.
http://bulgarianbutchery.com/index.php/contact-us2
Като надникнах от Космоса, въобще не видях лъскави офиси, от които ще се прави търговия за милиони, милиони, милиони. Вижте сами снимка от сателита.
И тук опитах да се свържа на посочените телефони, но връзката от България също се разпадаше с първите позвънявания.
Няма да ви занимавам по-нататък, но се върнах в началото да видя страниците на псевдокомпаниите, предизвикали гнева на господ знае какво количество клиенти по целия свят и регистрирани на онзи фалшив адрес.
Те се оказаха правени по шаблон. Намерих и него.
http://web.1bip.ru/template/75/contacts.html
Ru e Русия.
Което не значи, че измамниците, дето лъжат клиенти по света и си перат парите у нас, задължително са руснаци. Може да са всякакви, твърде вероятно – българи, щом реалните компании, дето въобще ги има в тази история, се оказаха у нас. На някакъв „шейх“.

Макар че мога още много да разкажа, не съм изненадан. Получи се като във вица от социализма: компютрите се оказаха компоти, и не сме ги били изнесли, а ни ги върнали от износ заради рекламация.
Катарски истории разнищвах още при скандалната история за медицинските ни сестри, дето ги задържаха по договорка с … България в Либия. В онази история, дето ни представиха политици и медии (не само родни) почти нищо не се оказа вярно. Наред с десетките сензации разследвах и едни изпрани пари за милиарди, едни „червени куфарчета“ за милиарди, претакани с помощта на Кадафи. Разследвах и една сума, наречена „откуп“ и преминала през Катар. Цитирах експерти от Лондонското сити по повод финансите: „Катар е интерфейс за дискретни капитали“ и по повод мафията „катарци са интерфейси за нечисти капитали“ (в книгата ми „ЛИБИЙСКА ВРЪЗКА“).

Та и сега имаме интерфейс: недискретен и подсъден по света, дискретен у нас, претакан през Катар.
Сещам се кой откри агнешката истерия у нас още през 2012 г. Спомняте ли си как премиерът Бойко Борисов и маса министри се изредиха натам. Сетете се за тези думи на премиера ни
– Най-богатите араби искат български агнета, както ние искаме немски мерцедес!
И за признанието му, че се е срещал с тези „търговци“. И другото му признание:
„Не знам колко инвеститори са сложили по 200 милиона долара депозит в БНБ за добър ден!“
Премиерът забравя, но аз – не! Имаше и още едни 50 млн.долара подновяван на всеки три месеца депозит в Българската банка за развитие. Та станаха общо четвърт милиард!!!
Съвсем наскоро и в дълбока тайна този четвърт милиард беше изтеглен, за да се спаси, понеже в българския банков сектор се разгаря неугасим пожар.
Сещам се и за няколко служители в Президентството и министерствата ни, добили умения в родната катарска фирма на Шейха, за който говорих.

Сещам се и за ДАНС, дето не се присеща за нищо. Е, поне мен надали пропуска. Защото не вярвам като Бойко Борисов да ме е уважил – вярно, не с пари, ама покрай това разследване с неприятно внимание самия катарски емир. Той е без отношение към случая, каквото и да са ви говорили за някакви агнета и някакви пари. Това още навремето го забеляза немската правителствена радиостанция „Дойче веле“, съобщавайки, че „около дългия списък с евентуални катарски инвестиции витаят доста неясноти и съмнения…“
http://www.dw.com/…/българските-мечтания-по-катар/a-15982150
Сещам се и за разни преводи, обиколили три офшорки и два географски региона, за да довтасат у нас. Е, официалното им напускане от България не стана с адресат офшорки – все пак отзад стояха, макар и формално застанали, официални държавни финансови институции.

И се питам – ако държавниците ни отрекат с пяна на устата тяхното участие в този случай, както винаги е ставало, ще забравим ли случилото се отново и този ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ДОЛАРА, вече претакан и изнесен навън?
А ако са невинни – ах, били неинформирани и подведени, както ще ги защитят някои, то пак ли ще им простим, след като цяла държава в тяхно лице е така смешно и наивно преметната с това пране на пари?
Аз съм избрал моята версия, вашата е въпрос на избор, но преценката ни за държавниците ни и институциите ни може да е само една!

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.