Борисов има само един ход – да започне да говори

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевВажно е интервюто на Цветан Василев да се оценява в контекста на въпросите, които Диков не зададе и на времето в което се излъчва. Атаката му основно срещу Борисов /напълно заслужена но не балансирана/ изцяло съвпада с атаката на руските партньори на Цветан Василев – Косарев-Малофеев по различни канали, включително чрез ТВ Цариград и свързаността им с реализацията на операцията, която в края на месец април трябва да постави след Радев и БСП–ДПС на власт.

Ако забелязвате Цветан Василев грижливо избягва да развива тези около Доган и още по-малко и изобщо около БСП. Ключовото изречение – мафия у нас започна с 2009 година – в смисъл цялото зло е функция само и единствено на Борисов може и да се тълкува, че разцветът на неговата империя, достигнат по времето на тройната коалиция – е бил компрометиран и прекъснат при Борисов. Разбира се не защото сегашния премиер в оставка, е искал да въздаде справедливост. Факт – неоспорим – че апогея на своето влияние Цветан Василев достига при управлението на тройната коалиция.

Както винаги съм твърдял – той е ценен като свидетел срещу „мафията“, но като част от нея и един от „доновете“ трябва да си получи заслуженото, макар и след споразумение.

Стратегията на прокуратурата да игнорира Василев се провали тотално – той вече формира значителна част от общественото мнение, в този смисъл генерира протестен вот, който сменя правителства. Въпросът е да се изолира този вот от стратегията на руснаците – през Малофеев и Косарев, които са партньорите на Василев.

А Борисов има само един ход – да започне да говори и да действа радикално – за да балансира неказаното и неизговореното от Цветан Василев. Така ние ще получим цялата картина и ще спечелим от разборките срещу мафията. Особено за периода преди 2009 година и след това. Ще трябва обаче да настъпи групата в ГЕРБ която прави топлата връзка с ДПС и с БСП. Трудна работа.

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.