Планът на ГЕРБ и БСП за „Белене”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мартин ДимитровДали си гласувал за ГЕРБ или БСП няма значение, резултатът е един и същ, получаваш „Белене“. Този проект се очертава да бъде най-голямото ограбване на българския народ заедно с хиперинфлацията по времето на Виденов. Цената ще бъде между 20 и 30 млрд. лева. Очевидно е, че ГЕРБ и БСП действат заедно за „Белене“ и по тази причина, за да замаскират ситуацията, от ГЕРБ гласуваха, че нямало да се коалират с БСП. Според мен ще се случат следните неща:

1/ Като първа стъпка, очаквам от ГЕРБ да внесат доклада на БАН за обсъждане в Парламента. Допускам, че е напълно възможно да внесат резюме от 9 страници и да скрият пълния доклад.
2/ Все някой депутат ще поиска пълния доклад и тогава, за да го скрият от обществото, ще го предоставят за гледане в секретната секция на Парламента.
3/Ще обсъдят доклада на БАН и въз основа на него ще предложат решение на Парламента за строителството на „Белене“.
4/ БСП ще организира някаква сценка на несъгласие, за да не личи, че планират да строят „Белене“ заедно с ГЕРБ.
5/ Парламентът ще одобри строежа на „Белене“ почти единодушно.
6/ След това Теменужка Петкова ще се оправдае с решението на Парламента и ще внесе предложение в Министерски съвет.
7/ Планират да се появи инвеститор от Китай.
8/Или БСП или ГЕРБ ще предложат да има държавни гаранции към чуждестранния инвеститор, защото така условията щели да станат по-добри.

Проблемът им е, че Европейската комисия няма да седи безучастно и да гледа как строят ядрена централа в сеизмологично опасна зона. Това е заплаха за целия ЕС, не просто за нас. Освен това, както вече писах, всички предишни документи и проучвания за „Белене“ са вече невалидни.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.