#IGW2018 Аромати и вкусове от цял свят на зеленото шоу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

България е във фокуса на Зелената седмицаБългария е в центъра на най-голямото изложение за храни и земеделие в света

Макар да ни посрещна мрачен и зимен – Берлин в тези дни е средище на вкусове и аромати от цял свят и Зелената седмица грее във всички тонове на дъгата. Море от хора се излива пред изложбените щандове на най-различни страни, а сред най-посещаваните тази година е залата на страната партньор, която в случая е България.

 

Народните ритми привличат като магнит берлинчани и гости. Споделят, че всяка година страната партньор е сред най-посещаваните и се убеждаваме с очите си. Тук освен традиционните храни и вина, към които има сериозен интерес , може да се видят и някои традиционни занаяти като тъкане на килими. Самите изложители, някои от които за пръв път участват на най-престижния форум за храни и земеделие споделиха своето задоволство. „Идват хора с най-различни вкусове“, споделиха например от винарна Стражица.

 

Шведите изненадват с вкусни сладички сладкиши

 

Другите страни също има с какво да се похвалят. Скандинавието освен с рибни деликатеси, и прекрасни ликьори от горски плодове. Последните са дело на дамите от интересен финландско-германски кооператив, които просто искат да произвеждат биологични и здравословни храни. За холандците, чиито щанд е истински килим от лалета и рози, сякаш не е зима, а пролет.

 

Страната на лалетата…Страната на лалетата…

 

розите…розите…

 

…и сирената…и сирената

 

Тайнствени цветове и аромати от МарокоТайнствени цветове и аромати от Мароко

 

Непознатите вкусове на ГрузияНепознатите вкусове на Грузия

Мартин Иванов

Берлин

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.