Предупреждението КАТУНИЦА

Рачо ПетровПовече от една седмица в България се чува силно бучене, тук-там се чуват гръмотевици, но изглежда само управляващите са неприятно изненадани. И това е разбираемо – изборите трябва да са спечелят и то на всяка цена!!!! Провеждат се PR-акции, за които добре известният министър на пропагандата на Третия райх г-н Гьобелс би възкликнал: „Не правете като тях, че ще станете за смях!“ Трябва да призная, че на фона на дългогодишните безобразия, които съпътстват нашето ежедневие, държанието на моите сънародници през тези 8-10 дни ме изпълниха с гордост.

Те показаха, че българските граждани, независимо от беднотията, от безхаберието и оптимизма на управляващите, отлично разбират и оценяват къде е вината за случилото се и действително ли е то е отделен „криминален“ инцидент, при това инсинуират от опозицията?!! Извинявам се, има ли такава? Но да погледнем фактите:

Съобщение в нашата преса: „Г-н Плевналиев беше приет от г-жа Меркел, с която проведе разговор и тя изрази своята подкрепа към кандидата за президент на Р. България.“ Да четеш и да се чудиш. Означава ли това съобщение, че господата от ГЕРБ нямат представа от дипломатическа етика /какво ли е това?!!/, че господата от „Синята коалиция“- доколкото съществува такова „животно“, приемат за нормално да бъдат заедно с ГЕРБ в Европейската народна партия, където е и партията на г-жа Меркел, но ЕНП има по-топли чувства към ГЕРБ и г-жа Меркел е тяхният изразител?!!! Може ли някой да си представи такъв дипломатически гаф, дори и с помощта на фондация „Аденауер“? Явно да, поне за нашия „независим“ печат, който ако си направи труда да отвори сайта на канцлерството, ще види програмата на г-жа Меркел и няма да види срещата, на която г-н Плевналиев е коронясан за президент на Р.България!!! Кой смее да изкаже съмнение, та нали г-н министър Цветанов беше обвинен в неверни съобщения, а пък той взе, че говори в замяна на това пред Бундестага на ГФР – там, където преди няколко дена говори ПАПАТА!!! Ще се въздържа от коментар, тъй като темата беше ШЕНГЕН. Какво е Вашето мнение ГОСПОДА от „Синята коалиция“?

Търговецът на ромски гласоподаватели, титулован „Цар Киро“се оказа в капан от съселяните си, които в един момент, представете си, решиха да се върнат към републиканско управление, несъгласни изведнъж със човекоядските маниери на царя, който освен, че търгува с гласове – случва се и с човешка плът, някой екстри като злато и амфетамини, и представете си в последните 10 години е забравил да си плати данъците за почтените си доходи, които явно нямат външен израз и никой не знае за какво става дума!! Интересно за какво е взимала заплатата си г-жа Мента, извинявам се с грешката, къде е била комисията „Кушлев“, областният прокурор, ДАНС, шефът на полицията? Но той все пак е осигурил пропуск на Царя за безконтролно и безпрепятствено движение и представете си Цар Киро решава да напусне родината си, осигурила му толкова благинки и да избяга в Сърбия. Нали разбирате защо – уплашен от твърдата хватка на управляващите, но той не е разбрал, че без телевизия и звучно име на операцията нищо не го заплашва. За всеки случай сме сменили шофьора-убиец и сме го извели от страната /по някои твърдения/, но такива са законите на конспирацията. Все пак трябва да се внимава Цар Киро да не умре от инфаркт – какво пък човешко е. При толкова многозначителни посещения от висши представители на политиката през годините и до момента……..

Същевременно Консулството ни в Истанбул пред избори е просто пред издъхване – та нали до 26-ти септември трябваше да се регистрират желаещите сънародници да гласуват за – забележете – за местни органи за управление ?!! и президент. Все въпроси, които пряко ги засягат и имат решително значение за тяхното бъдеще в… съседна Турция. Затова някой в България се е така сериозно загрижил за тях, че е изпратил автобуси от България „случаен превоз“, за да ги вземе от мястото, където постоянно си живеят в Република Турция, да ги докара до Истанбул за регистрация и да ги върне по места. Ако и това не е сервизно обслужване, при това поради малката подробност, че много от тях не могат да пишат и четат в консулството се съхранява кутия с отпечатъци на палците им – какво е?!! Какво ще кажете драги сънародници- всеки си има номер в живота!!

На така показаните примери от предизборната борба по български, примерът пък на Волен Сидеров има особен привкус и отвратителен отзвук в чужбина. А доколкото си спомням в нашата Конституция насаждането на етническа омраза е значително антиконституционно деяние, което се наказва сурово от закона – нали така, г-н Гл. Прокурор?

 

           Трябва ли да питам кой е виновен за неуспеха ШЕНГЕН!

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.