Градовете ни са обновени и разкрасени с парите на Европа

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Красивата Трявна!Красивата Трявна!

Но освен да гледаме, трябва и да виждаме.

Обикалям доста из страната. Напоследък взех да се зачитам в написаното на тия бели табелки със синьо знаменце на жълти звездички.

Ето, например на тази табела пише, че за реставрацията на моста от общо 3.2 милиона, Европа ни е дала 2.4 милиона лева. Това са три четвърти от парите.

А това не е единственият проект в града.

Такива табелки са навсякъде из всичките ни градове – Елена, Търново, Трявна, Боженци, Габрово…

Градовете ни са обновени и разкрасени с парите на Европа.

Но не само архитектурните обекти – софийското околовръстно, метрото, помощи за земеделието, за животновъдството, за училища, библиотеки, читалища, болници, за културни събития….

Приели сме всичко това за някаква даденост и рядко се замисляме колко дължим на европейския данъкоплатец, който налива пари у нас, белким се поочовечим и подредим нашата си част от общия ни дом.

2 милиона българи работят и живеят в Европа. Децата ни учат в Европа. Пътуваме свободно в Европа, днес отивам по-безпроблемно в Италия, отколкото по байтошово време в Петрич, тогава не ме пускаха без открит лист от милицията. Можем да живеем навсякъде в Европа, търгуваме без мита в Европа.

Та, мислете на 2.10. кои партии са проевропейски и кои ни дърпат към евразийската кочина, където са само мизерия, войни, насилие и репресии над всеки несъгласен с режима.

(И за любопитните – не работя по европроекти, не съм взел през живота си и лев от евросубсидии).

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.