Дом за морални изроди с алтернативна интелигентност

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Магдалина ГеноваПроблемът с продажбата на резултатите от матурите, както всичко останало е просто естествен резултат от дълбоко прогнилата среда, в която всичко се развива по този начин. Корупцията и престъпленията на дребно и едро са modus vivendi, нищо повече. Лъжите също.

Освен матури, от които в този им вид аз не виждам никакъв смисъл, се проведе и една матура в НС, която за пореден път показа, че за честните и умни деца тук място няма – дори „групата за натиск“ за подкрепа на ветото гласува… против и въздържали се. Еми няма смисъл.

Матури, гласувания, избори, управление на обществени средства, интелигенция, ордени, путки майни – всичко е некадърно, евтино, прогнило и абсолютно извратено, в смисъл на клинично извратено.

Руската опозиция, доколкото е останала, нарича управлението на държавата „сумасшедший дом“, тук можем да го наречем „дом за морални изроди с алтернативна интелигентност“.

Честно казано, писна ми. Стават вече 26 години от първите митинги, на които ме водеше майка ми, сега съм по-голяма от нея, а положението е по-зле. Да, може би живеем икономически по-добре, пътуваме, имаме целия свят в интернет, но сме капсулирани, средата е в пъти по-зле, и интелектуално, и морално, а надежда няма. От края на соца излязохме с милион и кусур доносници и сигурно още толкова крадци на дребно – склададжии, шофьори, борчета и касиерки, и с един неголям елит, крадящ на едро, което стана благоприятна среда за т.нар. преход на мутрите и ченгетата. Но и средата на нормалните беше по-голяма, и не ни се е налагало да се чудим кой на 18 е чел Жул Верн и Гераците, защото пишехме есета за Джордж Беркли, Ортега-и-Гасет и ОПОЯЗ. Тези, с които ги пишехме повечето не са вече в България, за сметка на това имаме министър и заместници на образованието, които смятат, че могат да накарат децата да учат с антитерористични мерки, а не с образователни средства като интересен материал и съвременно преподаване. Приятелите ми вероятно няма да могат да гласуват, затова въпросните дебили начело на държаната ще продължават да сипят патриотични конфети, с които да замаскират септичната яма.

Как стигнахме до тук е дълга тема, с доста прост отговор вероятно. От мен само – няма да играя повече.

 

Блогът на нервната акула
Нервната акула – Фейсбук страница

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.