Ако някой иска да управлява, да се яви на избори и да търси доверие за концлагерите си, казаните с ракия и вдигането на данъци

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Ако някой иска да управлява, да се яви на избори и да търси доверие за концлагерите си, казаните с ракия и вдигането на данъциСлед като преди две години повечето от нас дадоха кредит на доверие на този парламент и излъченото от него правителство, като последен опит за нормализация на съдебната система и ограничаване на властта на олигархията и корупционните практики, като гарант на евро-атлантическата ориентация на страната и като правителство с десен профил, днес се озоваваме в изключително грозната и нежелана ситуация:

– Очертава се съвсем реална перспектива за патриотично, разбирай националистическо правителство, което няма нищо общо с вота на по-голяма част от електората. Същите националисти искат да вдигнат данъците, вместо да спрат кражбите в милиарди, което ги прави и социалисти, а пред нас се очертава едно националсоциалистическо управление. Дотук с дясното управление, а равносметката е „Гласуваш за Радан Кънев, получаваш Магдалена Ташева“. Този парламент беше избран за друго, а в момента тече пълна подмяна. Ако някой иска да управлява, да се яви на избори и да търси доверие за концлагерите си, казаните с ракия и вдигането на данъци.

– Очевидното обслужване на чужди, разбирай руски интереси от страна на партиите в новата патриотична коалиция няма нищо общо с евро-атлантическите ценности, които трябваше да бъдат един от фундаментите на управлението.

– Две години по-късно Цацаров е по-силен от всякога, корупцията ескалира, съдебната система живее в страх, Пеевски си е тук, а населението е удавено в мантрите, че единствения начин да успееш в живота е ако търкаш талончета.

– Две години по-късно доверието в институциите е още по-ниско, като страхът се всява умишлено – дори днес Сидеров в национален ефир заплаши с ужаси от бежански център, все едно полицията не могат да се справят с няколко хиляди човека. Дали?

– Голяма част от хората гласуваха Сидеров да не е златния пръст, но днес получаваме точно това.

– Въпреки, че беше гласуван закон за криминализация на употребата на символите на диктатурата на БКП, всякакви бивши служители на репресивния режим диктуват дневния ред през всякакви канали, а последната капка е ордена „Златен век“, връчен на Митьо Гестапото от Министерство на Културата. Изобщо, този парламент прие куп поправки и закони, които са единствено точки в нечии биографии, докато не само законите не се спазват, но злото цъфти и извира от всякъде, несанкционирано и даже харесвано. Самата идея, че този парламент и партиите в него са готови да издигнат за премиер доносникът от ДС Каракачанов е достатъчно показателен. Само преди 7-8 години беше неприемливо такъв да е дори съветник на премиера, сега това е не само нормално, но и желано.

– За първи път от 27 години насам хората изпитват не просто негодувание при перспективите за правителство, а искрен страх от шайката арогантни, агресивни, лакоми, неморални люде, които се готвят да вземат мандата.

След пълната подмяна и политическата криза, в която държавата се озова заради его, личностни кризи, лични интереси, некадърност, неадекватност и пълно безхаберие за психичното здраве и благосъстоянието на гражданите, мисля че единственото редно и достойно нещо, което може да се направи е разпускане на парламента и насрочване на нови избори.

Поне накрая да има малко достойнство.

 

Блогът на нервната акула
Нервната акула – Фейсбук страница

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.