Малко сеир, малко чалга и народът ще се чувства като на Титаник

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевС престъпленията сме като в ЕС, с разкриването сме като в Евразия, дори и там вероятно не сме, защото авторитарните режими много много не се церемонят.

Помните ни отвличането, което завърши с благодарност на родителя към Борисов, вероятно че не се е намесил и е дал възможност на похитителите да си получат парите. Обещаваха много неща, включително и увериха, че те в същност работят и тогавашната им тактика на „пасивност“ всъщност е тънка стратегия за да ги спипат по нататък. Мина доста време – нищо.

Сега по ТВ в ранна утрин главния секретар във военна униформа на маршал Ви уверява, че няма проблем с банкоматните кражби.

Главният прокурор пък след години отсъствие от борбата с корупцията изведнъж намери обяснение на провалите си с „липсата на прокурори“. И сега иска два пъти повече прокурори в специализираната прокуратура. Ще борят приватизацията от Костово време.

Класическата формула на застой – като при Брежнев – от пиар на пиар, от провал на провал, а междувременно страната плува по инерция и демографската криза е на път да я зачеркне от историята.

Какво пък, нека да си управляват, какво от това, че потъваме с нещоправещи управленци?

Малко сеир, малко чалга и народът ще се чувства като на Титаник. Оркестър, музика!

 

Илиян Василев

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.