ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, РУСКИЯ „ПАТРИАРХ” И… ОЩЕ НЕЩО

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, РУСКИЯ „ПАТРИАРХ” И… ОЩЕ НЕЩОРазквичаха се безродните русофилски псета, слуги на Путин и идеологемите на руския империализъм
В националния ефир на българската държавна телевизия вицепремиерът Валери Симеонов си позволи да каже ИСТИНАТА:
„Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е, той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на господ Бог или на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. 14 млрд. долара този хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата, пак безакцизно. Той има частен самолет, има вила в Швейцария, часовникът му е 30 000. И той има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент“.

С това поне малко изми срама и показа, че не бива да забравяме националната си гордост.
За мен остава загадка обаче кой олигофрен изобщо се сети да покани престъпникът Гундяев в България.
Дали постъпката на Симеонов цели да предизвика умишлено политическа криза и дестабилизация на правителството в момента, в който се решава съдбата на ЧЕЗ или изрича тези истини, защото наистина мисли като достоен българин, не мога да преценя, защото не го познавам.
Факт е, че казаното от него е истина, както е факт и, че коалиционните му партньори показаха, че не са българи, а слуги на чужда империя.
Относно престъпната дейност на т.нар. руски патриарх може да се каже още много.
На първо място – съмнителните обстоятелства около смъртта на предишния руски патриарх Алексий II , намерен в покоите си мъртъв в ранните утринни часове на 5 декември 2008 г. , след като в 8.30 ч. разбиват вратата на покоите му. Според протоколите от аутопсията смъртта му е настъпила вследствие на удар в тила, който е прекъснал сънната артерия. Официалната версия твърди, че е получил сърдечен пристъп и се е ударил в ръба на масата. Трябва да уточним и друг факт, за да ви е ясно в каква атмосфера е живял предишния руски патриарх. Самият той се е заключвал зад двойна шумоизолирана врата, като дубликат на ключ не е имала дори и охраната (е, поне така твърдят). Голямо доверие , няма що. Трябва да припомним и факта, че преди смъртта си Алексий II  попадна в тежка катастрофа, след като камион КАМАЗ се заби в кортежа му с висока скорост. Ударът беше толкова силен, че шофьорът на патриарха беше обезглавен и краката му бяха откъснати, а Алексий II оцеля по чудо.
По това време настоящият патриарх Кирил вече е милиардер. В Долари.
Всъщност двамата с Путин забогатяват почти заедно.
През 90-те години Путин е солташак на кмета на Ленинград Собчак и отговаря за помощите, които Запада изпраща на разкапващата се съветска империя. Путин отклонява към престъпни групировки, организирани и ръководени от КГБ, помощи за над 120 милиона долара, които се пласират на черния пазар. Тук съм приложел и оригиналните документи от разследването срещу него (http://istinata.bg/?p=984), като трябва да отбележа и факта, че вече нито един от разследващата комисия не е между живите.
Всъщност двамата с Путин са колеги по линия на КГБ (агент Михайлов) http://censoru.net/13786-kak-patriarh-kirill-delal-kareru-v-kgb.html.
По това време Гундяев (Кирил) също стратира крупни далавери.  С решение на Правителството на Руската федерация в средата на 90- те години се разрешава на руската църква да внася безмитни алкохол и цигари. За председател на „Отдел внешних церковных связей Московского патриархата“ (Департаментът за външни църковни отношения на Московската патриаршия) е назначен Гундяев (Кирил). Практически руската църква се превръща в контрабанден търговец. Най-големият при това. За целта Гундяев регистрира Финансово-торговая группа «Ника», която в кратки срокове осъществява рекорден контрабанден внос. По официални данни от Федералната митническа служба на Руската федерация към 15 октомври 1996 г. под ръководството на митрополит Кирил са внесени 18 млрд. безмитни цигари на стойност 830 млрд рубли (14 млрд долара) и 21 млн. литра църковно вино на стойност 242 млрд рубли (4 млрд. долара). (ПИСЬМО МИНФИНА РФ ОТ 01.10.96 N 11-01-08, Письмо Минфина РФ от 05.11.1996 N 01-10/11-4547) – http://bestpravo.com/rossijskoje/vr-dokumenty/o4p.htm
Цитирам – „ По расчетам ГТК России на основе номенклатуры ввозных товаров и ставок пошлин и налогов сумма предоставленных льгот по состоянию на 15.10.96 в отношении оформленных 18 млрд. сигарет составила 830 млрд. рублей, в отношении оформленных 21 млн. литров вина – 242 млрд. рублей.”

Не се учудвайте, че ченгето Гундяев носи часовник „Breguet“ за 35 000 долара, че има вила в Швейцария, личен самолет, личен дворец в курорта Геледжик, лична яхта и автопарк за милиони долари.

 

Скромната православна виличка на Гундяев, само 1200 кв.м. разгъната площСкромната православна виличка на Гундяев, само 1200 кв.м. разгъната площ

 

Нещо любопитно. Когато на уеб сайта на Руската Патриаршия публикуваха снимка на т.нар. патриарх , на чиято ръка се виждаше скъпия часовник, се усетиха късно. Малоумниците от РПЦ свалиха снимката и я замениха с фотошоп, на който часовникът бе изтрит. Да, ама малоумниците забравиха да изтрият отражението на часовника в масата. Кръгли идиоти. 

 

Малоумниците забравиха да изтрият отражението на часовника в масатаМалоумниците забравиха да изтрият отражението на часовника в масата

 

Е, свръхбогатството на ченгето Гундяев, имането му, обсипаните със злато ритуали и дрехи, както и наглият му назидателен тон едва ли се връзват с идеята на християнството за скромност, благоприличие, смиреност. Но има дебили, които приемат всичко това за нормално.

 

Скромният блиндиран православен Mercedes-Benz S-Klasse Pullman на Гундяев за 500 000 евро.Скромният блиндиран православен Mercedes-Benz S-Klasse Pullman на Гундяев за 500 000 евро.

 

Още за автопарка на ченгетата от РПЦ – http://www.avtovzglyad.ru/obshestvo/socium/2017-05-25-chto-bog-poslal-premialnye-avto-patriarhov-kirilla-filareta-i-ekzarha-pavla/

Всъщност, да търсиш православие в Русия е все едно да търсиш банани в Сибир. Не църква, а машина, обладана от злите демони на КГБ, която обслужва имперската доктрина и крупни далавери. Това е РПЦ.

И питаме се ние – защо да се извинява Валери Сименов, когато казва една истина ?! Че дори и спестява голяма част от престъпленията на Гундяев.

В тази връзка лицето Волен Сидеров изрече вчера в ефир поредните унизителни за българския дух и история лъжи, които обслужват идеологемите на руския империализъм: „В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо – ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи.“

Пълна глупост. Русия няма никакъв принос към българското Възраждане. Ама никакъв!!!  Да не би Паисий да е поставил началото, след като се е консултирал с руския император?! Да не би Софроний Врачански да се е консултирал с руските попове?! …

Всъщност в средата на 19 век българите строят къщи на два, три ката, църкви, манастири, мостове, фабрики, училища, започват да развиват читалищна и културна дейност, издават вестници. Това, докато в Русия хората са крепостни безправни роби и ги продават заедно с добитъка. Крепостните дори са нямали право да се кръщават в църква. За първи път денят да светите братя Кирил и Методий се чества в Шумен през 1813 г. 70 години след това руските официални власти продължават да водят кореспонденцията си на френски език и да не зачитат кирилицата. ФАКТ!

Още през 1861 г. българската църковна общност поставя организирано исканията си пред султана за признаване на независима Българска екзархия. И какво?! По настояване на руския консул в Цариград княз Лобанов българските владици са заточени в Диарбекир за 3 години. Целта на Руската империя е да не допусне обединение на българския народ и църква, което ще поречи и на плановете им за завладяване на Балканите, проливите и Цариград.

Когато през 1870 г. султанът обявява официално с най-високия по ранг документ, султанския ферман, независимата Българска екзархия, тя е с територия от близо 220 000 кв.км., населена с близо 7 милиона българи.

Какво прави Русия тогава ?! Обявява Българската църква и екзархия за незаконни. Руската църква обявява схизма против Българската църква. За Русия българска нация и българска църква не съществуват. Тук е прав Сидеров. Не съществувам, но само за тях. Официално. Нещо повече. За втори път по искане на руския консул в Цариград, този път граф Игнатиев, нашите владици са заточени, но този път над 3000 българи се вдигат на протестно шествие, начело с П. Р. Славейков и Икономов и искат от Великият везир Махмуд Недим да върне владиците ни. Само след седмица Великият везир Махмуд Недим спазва обещанието си, но граф Игнатиев лично настоява пред Султана да го отстрани от власт и везирът е свален. Неслучайно по това време наричат имперското псе граф Игнатиев вицеимператор поради огромното му влияние върху султана, който се опитва да балансира, за да не подразни Северната империя. http://istinata.bg/?p=62

Но най-чудовищното престъпление срещу българската национална кауза, което граф Игнатиев прави е, факта, че той стои в основата на организирането на процеса срещу Левски, като лично настоява в състава на комисията да бъдат назначени четирима българи, които той е посочил. После докладва на руския външен министър за добре свършената работа. Тук съм приложил и оригиналния документ, заснет лично от мен в Държавен архив, във фонда на Патриарх Кирил. http://istinata.bg/?p=646. Неслучайно руският агент Хаджи Иванчо Пенчович е назначен от първия управляващ България – княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав, както и за депутат от запазената руска квота в българския парламент.

Всъщност, това, което Русия прави впоследствие е да договори с другата властваща в Европа империя – Австро-Унгарската подялбата на Балканите веднага след Априлското въстание. http://istinata.bg/?p=62 . На 8 юли 1876 г. двете империи се споразумяват за подялбата и когато през декември 1876 г. вследствие на широкия отзвук и масирана подкрепа за българската национална кауза в цяла Европа е проведена цариградската мирна конференция, тя вече е обречена на провал. Русия вече е заложила основите на Берлинския договор и само търси повод за поредната инвазия.

Всъщност, за да разберете епохата, трябва да започнете изучаването й с брошурата на великият Георги Раковски, основоположникът на революционната идея за национално освобождение и учител на Левски, Ботев, Стамболов, Каравелов, Захари Стоянов – „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ“, издадена още през 1861 г.

Но тогава според Волен Сидеров „няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо – ние сме заличени.“

Неслучайно всички български патриоти от онова време са против Русия, защото много добре осъзнават коварната и двулична политика на имперските им интереси.

Всъщност на 3 март ние празнуваме един временен двустранен договор между две паразитни империи. Факт, достатъчен за съжаление. В чл. 8 на този договор е заложен и текст, според който местното население дължи издръжката на руския окупационен корпус. Празнично ли ви е?! Този текст буквално е преписан и в чл. 22 на Берлинския договор. Иде реч за 16 милиона златни лева, които по това време са около 32 тона злато. Това е само за васалното княжество България. Още 10 милиона златни лева ( 20 тона злато) са натресени на българското население в Източна Румелия. Тях Русия ще си ги поиска през 1908 г. за да признае България като независима държава. България ще изплаща и тези милиарди (по днешните стандарти) до вероломното нападение на Русия през 1916 г. , когато руските пълчища са разбити в Добруджа от храбрата българска армия. Но днес, вместо пред Народното събрание да стои конят „Пирин“, възседнат от легендарният ген. Колев, стои един чужд император. Вместо да отбелязваме великата дата 3 март 1918 г., когато Русия капитулира пред България и подписва най-унизителния договор в историята си – Брест-Литовския, като губи над 1 милион кв.км. от територията си, ние продължаваме да робуваме на имперски идеологеми и да представяме имперския паразитизъм и завоевателна политика едва ли не като национално достояние. Ум да ти зайде.

Та, пак да попитам – за кого са умирали руски, украински, литовски, полски, финладски войници?! За един непознат чужд народ и неговата национална кауза или за императора си и неговите интереси?!

Още ли има идиоти?!

Та, пак да попитам – по време на Априлското въстание и Руско-турската война българският народ дава над 30000 жертви. Във войната Русия дава 15 000 жертви и то на два фронта, защото войната се води и в Кавказ.(там сигурно пак е била за освобождение на България.) Колко са паметниците на свидните български жертви и колко са руските паметници?! Защото знам, че руските са над 3000.

Питам, защото узнах и за поредната инициатива на поредните безродни слуги на руския империализъм за издигане на паметник на граф Игантиев. Какъв безроден урод трябва да си, за да искаш паметник на имперско псе, което всячески се стреми да провали българската национална кауза, което организира схизмата против Българската църква и Българската екзархия, което стои в основата на организирането на процеса срещу Левски и обезглавяване на революционното ни движение, за да не се стигне до образуване на самостоятелна българска държава. Имперско псе, което проваля образуването на държавата ни на Цариградската мирна конференция. Представяте ли  си размера на безродния слугинаж на платените руски мекерета?!… Не искат паметник на ген. Колев, на Левски, на Ботев, на Раковски, не. Те искат паметник на чуждото имперско псе. А паметниците на Левски, Ботев и Раковски по 5 метра, а над тях бетонните руски и съветски кютуци по 50 метра. Представяте ли си в какъв руски катун сме се превърнали?!

СРАМ И ПОЗОР !!!

Като послеслов…

искам да кажа, че нямаме право да сме наивни. Не бива да вадим думите на Валери Симеонов извън контекста на политическата ситуация. Макар и истина, те са на път да предизвикат политическа криза. Дали е случайно в момента, когато руската енергийна мафия овладя и ЧЕЗ, а България е на път да загуби поредните стотици милиони левове чрез умишлено заложени от руските мекерета на българска държавна служба клаузи в договорите, както се случи и с реакторите.

Отново се правят опити за рестартиране на безумния проект АЕЦ Белене , като за целта вече увеличиха тока за бизнеса с над 50 %. Предстои увеличение и за нас, битовите потребители. Целта е да се акумулират едни 10 милиарда лева, които да бъдат откраднати покрай проекта „Белене“. Това може да стане най-вече чрез завишаване на сметките за ток, за каквото няма никакви други причини. Утре изведнъж ще обявят, че се подписва договор, ама и България трябва да инвестира, и едни 10 милиарда ще заминат  към фирмичките на Путин и местните му слуги, докато ние надплащаме за прескъпия ток, докато България изнася евтин ток за съседите.

Възможно ли е да подпишат предварителен договор, после да разиграят поредния цирк на нестабилност, Борисов отново театрално да хвърли оставка, а България отново да е поставена пред свършен факт на временно правителство, което да свърши мръсната работа?! Сами се се сетете. Тоя филм вече сме го гледали.

Както се случи при първия му мандат. Театрално хвърлена оставка, за да се имитира политическа нестабилност и решение да се строи „Южен Поток“. Всъщност Русия нямаше сериозно намерение да го строи. Целта беше да се имитира възможност, за да може да се принуди Украйна да свали цената за транзит на руския газ за Европа. Е, украинците не се вързаха. Нещо повече. Тотално се отказаха от прескъпия руски газ. Южен поток можеше да е ефикасен за Русия само ако се изплати от България. Затова и местните руски мекерета заложиха за всеки случай клаузи в договора, че освен че го финансираме, няма да получаваме и транзитни такси 15 години и то изчислени при пълен обем на газопровода. Т.е. – никога.

Покрай това чрез  Кабинет на ДПС с Орешарски (избран с кворум, осигурн с гласа на Волен Сидеров, днешният партньор на Борисов) се замаза и разграбването на КТБ. Всъщност най-голямото разграбване на КТБ се осъществява по време на първия мандат на Борисов. Факт. В първия си мандат Борисов хариза на Лукойл и пристанище Росенец с концесия за 35 години (единствения ни терминал за петрол) , както и хариза на руснаците Булгартабак.

След Большой театр с кабинета Орешарски пазачът на Тодор Живков отново се върна на бял кон.

За да сдаде властта в ключов момент отново след поредния цирк. Този път – след умишлено издигната неизбираема кандидатура за президентски избори.

Защо казвам ключов момент ли?! Защото в този момент тече разследването на ЕК срещу Газпром, което финишира с предупреждение за глоба от 10 милиарда евро заради свръхцени и монополно поведение в държави от Източна Европа, сред които и България. На 16 март 2017 г. ЕК официално обяви, че Газпром е предложил преговори за понижаване на цената. Нито служебния кабинет, назначен от Радев, нито третия кабинет Борисов отговори на предложението за преговори.

ИДЕ РЕЧ ЗА ОКОЛО 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОРНИЦА ГОДИШНО !!!

Сещате ли се за какво иде реч?! Българи плаща от десетилетия най-скъпия руски газ в Европа. Така е и в момента. Плащаме по 225 долара, а за същия газ, транзитиран през наша територия, Турция плаща 180 долара. Е, как да развиваш икономика, как да са ниски сметките за парно?! Цената за Германия е още по-ниска.

Продължава и убийствения картел при горивата. Правителството и парламентът умишлено поддържат най-ниския акциз на горивата в Европа. На най-долния възможен праг от 65 ст. за литър. За да може Лукойл и картелът да ни щавят с огромна надценка, докато приходите за хазната ни са минимални. За сравнение акцизът в съседна Гърция е 1,40 лв. за литър, в Турция е 1,80 лв. за литър, в Германия е 1,20 лв. за литър.

Преките загуби за България само по тези две направление са над 4 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОДИШНО. Да не говорим, че за последните 10 години Лукойл е отчел тук официално над 60 милиарда лева приходи, но не е отчел и платил и стотинка данък печалба.

Не се учудвайте, че тези официални факти и данни не се коментират от телевизии и други медии. Само с 1 % от тези пари Кремъл си купува продажниците и слугинажа, а технните слуги продължават масирано да лъжат, да подменят историята ни и да мачкат българския национален дух и достойнство.

Та, искам да кажа, че не бива да сме наивни и да вадим случващото се от контекста на безспорния факт – че имаме парламент и правителство, което обслужват на първо място руския енергиен империализъм, а покрай това и личните схеми и далавери на местната олигархия, която също ближе задниците на Кремъл, защото знае, че ако не слуша, прокуратурата ще се присети случайно да приложи закона. По заповед на Кремъл, естествено. Неслучайно Чайка прилетела к нам.

Това са фактите, изводите ги правете сами.

 

Блогът на Георги Георгиев

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.