Страх, вой на сирени, медиен план – психологическата атака на властта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевСлед като не можаха да оправдаят предателството си от петък, групата Борисов-Сидеров-Каракачанов приложи Путиновия метод за кризисно управление. Внушаваш на народа, че има смъртна външна опасност и враг /класиката с международното положение/, пускаш воя на сирените и народът, притихнал и уплашен, смъква прага на очакванията си и приема всичко, което Гръмовержецът повели.

Евтина драматургия, но има някакъв шанс да проработи. Проблемът е, че точно както при Путин тези „юнаци“ завличат страната заедно в себе си.

Разбира се, няма никакъв шанс да бъдем свидетели на голяма война. Който ви казва друго е манипулатор. Просто Путин няма ресурс за такава. Той може да си говори, че ще прелети над България в посока Косово, но няма да го направи, освен ако Борисов не се направи на „ударен“, както миналия път с транспортните самолети, които навлязоха без разрешение в българското въздушно пространство. Той ще се опита за пореден път да ви продаде притчата за липсата на реакция като „спасение“. Проблемът му е, че ако нашите не стиковат отговора си с командните центрове на НАТО – защита не можем да получим, и тогава – действително сирените ще влязат в употреба. България няма никакъв начин да противостои на въздушен удар от Русия – да благодарим на Борисов и Каракачанов за състоянието на ВВС и армията. Тези които не вярват, че това е възможно – спешно в библиотеките за примери. В изобилие са.

Каракачанов продължава да чака допълнителни доказателства. Това е пиар опорната точка, но тя кънти от посредственост. България не е съд, който изисква и чака доказателства, които да определи като достатъчни, за да произнесе присъда – виновен или невиновен. От нас се очакваше политическа реакция – оценка на ситуацията за най-изгодното за България – а в този момент то е солидарност със съюзниците, които ще ни защитят. Очевидно политическото решение е да се финтират съюзниците и публиката като се търсят „доказателства“?

Свидетели сме на тотална мобилизация на рупорите на Решетников у нас – като се започне от „интелектуалеца“ Дилов – син, до Сидеров, Каракачанов, Бриго Аспарухов. На фона на този вой на сирени и приспивната песен за правото на България да вземе самостоятелно решение – разбирай да не спази задълженията си към ЕС и НАТО.

Това е – те са на власт, провеждат политика, която подкрепят не повече от 30 процента от населението.

Десните да сте мислили. Трябва да започнем от нулата. Заедно с всички, за които им е скъпа евроатлантическата ориентация на България – от ляво, от центъра и от дясно.

 

Илиян Василев

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.