Форумът

Switch to desktop

Общество

На българина паметта му е доста късичка

На българина паметта му е доста късичкаИ докато ЛИЧНО не пострада, пет пари не дава

Помните ли главния прокурор Филчев и публикациите за неговия брат Ангел Филчев Борисов, замесен в контрабанда на антики и монети? Публикациите излязоха във вестниците Дневник и Капитал. Срещу техните издатели Иво Прокопиев и Филип Харманджиев започна почти всекидневен прокурорски произвол, но Дневник и Капитал продължиха да упорстват с публикациите. Няма да се спирам подробно на цялата сага. Само я напомням, защото на българина паметта му е доста късичка и докато ЛИЧНО не пострада, пет пари не дава, даже се кефи, че Вуте бил зле.

 

Няма да преразказвам всички подробности от дългогодишния прокурорски произвол срещу Александър Божков, генерал Атанас Атанасов (затова че спря самолет с руска пратка с оръжие за ембаргова държава), сега срещу Nikolay Nankov Nenchev - все затова, че са защитили националните интереси и са попречили на престъпни такива, особено ако са свързани с Русия.

 

Съдът в България, разбира се, ги оправда - няма начин, защото всички тези обвинения бяха съшити с бели конци и защото съдът е длъжен да се мотивира, а това не е проста работа, както си мислят някои кратуни. Още повече, че в мотивите се вижда ясно дали съдът е прав или не. И там трудничко може да се хитрува и тарикатее. Правото все пак е точна наука.

 

Така че СЪДЪТ оправда и Иво Прокопиев, Трайчо Трайков и Симеон Дянков от смехотворните обвинения, смехотворни до скандалност, досущ обвиненията на т.нар. Народен съд (българската прокуратура очевидно не е мръднала оттам).


Обаче виж ти, виж ти кой бил народният обвинител, кой бил прокурорът, който даже искал ( по изпитана цацаровско-гешевска рецепта) да задържи обвиняемите под стража?

 

Ами някой си Емил Петров... и колко странно, колко необикновено и какво съвпадение той бил брат на бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Петьо Еврото - същият, който неотдавна се прочу с аферата от Осемте джуджета.


Пък тия от Дневник и Капитал пак упорстват с публикациите.

 

Ето мотивите на съда, за да се порадвате на смехотворните, на абсурдните прокурорски обвинения, които утре могат да бъдат отправени към вас или към ваши близки:

 

https://www.dnevnik.bg/.../15933544334bbd722aa627d1a4124dd32.../

 

Същите абсурдни обвинения бяха отправени към Николай Ненчев - бил нарушил интересите на руско частно предприятие и българската прокуратура много се разстроила, че Ненчев е гледал българските национални интереси, а не тези на руснаците.

 

Още се карайте "на си ти куклите, дай си ми парцалките", докато лавината на прокурорския произвол се движи към вас.