Българското камикадзе

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Георги ВеличковКато по-млад си задавах въпроса, как може да има хора, дето да се опашат с динамит и на някое оживено място да погубят себе си и други хора, които не познават, които не са им направили нищо.

Това е извън границите на всякакъв здрав разум. Лудост. Коя е тая сила, която кара човек да се убие, избивайки невинни непознати?

Днес знам отговора.

Тая сила по-силна от живота, от майчиния инстинкт даже, е пропагандата.

Във всички времена и страни пропагандата има една цел – да накара хората в определени ситуации да се държат по определен начин. Пропагандата рядко залага на факти и истини. По-често на вяра и митове.

Тая вяра и тия митове се набиват в главите на хората най-лесно в детството. Детето няма съпротивителни сили. Няма познания за света. Няма оформена ценностна система. Възрастният е авторитет и то приема за чиста монета, това което чува от него.

Обикновено тия неща засядат толкова дълбоко, че са за цял живот.

Малцина като по-възрастни ще потърсят факти и документи, ще потърсят истината.

Това е причината, дори високо образовани хора да не могат да излязат извън митологичната матрица.

Да, българското камикадзе не се взривява на площада, но принципът е същият – отказ от всякаква рационалност по определена тема. Невъзможност да види фактите, които са пред очите му и цял живот са били пред очите му. Това не пречи в друга област такива хора да са прекрасни специалисти с дълбоки познания. Не пречи също така и да са добри приятели.

Наскоро си говорих с приятел на тема „робствата“ и „освобожденията“.

Човек високо образован.

Какви роби, бе, викам му. Отвори биографията на който се сетиш наш национал-революционер. Учили по европейските и руските университети. Издавали вестници. Въртяли търговия и занаяти. Стопанска инициатива…

Емоция до небето и никаква фактология насреща.

Ма, нямали сме държава. Ма имало несправедливости и насилие.

ОК, ама това не прави дедите ни роби.

И кюрдите нямат своя държава. И баските нямат. И чеченците и още десетки народи. Това не ги прави роби.

Насилие и несправедливост естествено е имало, няма как, феодална империя е била Османската. Но в още по-големи мащаби е имало и в други империи по същото време.

Генерал Тотлебен пише в спомените си, че българите живеят по-добре от своите освободители. Че османците не са такива глупаци, каквито ги изкарва руската преса. Че те оставят голяма степен на самоуправление на покорените народи, оставят ги да живеят по традиционния за тях начин.

„Освобожденията“, разбира се са окупации. През 1878 две империи воюват. Руската цел е да стигнат до Проливите. Местното население издържа окупационния корпус. Демек, плащаме си.

И ако тогавашните хора са дължали нещо на тогавашните окупатори или освободители (а те са се изразили доста категорично по въпроса, и Захари Стоянов, и Стамболов и дори русофила Драган Цанков) то днешните българи не дължим нищо на днешните кагебейци в РФ. Именно тия болшевишки служби избиха децата на разните царе, князе, графове и генерали свързани с нашето т.н. освобождение.

И ако дължим уважение на княз Дондуков, ето кръстили сме най-централния си булевард на негово име, то какво уважение дължим на НКВД (КГБ), които разграбват и запалват имението му, след като са избили роднините му.

За 1944 пък направо е излишно да се отваря дума. От тогава та до ден днешен България е уж държава, напоследък уж европейска а всъщност губерния.

Благодарение на българското камикадзе. Старателно отглеждано и напоявано с отровна пропаганда. От уж български учители, журналисти, социолози, общественици. Цял легион, та барабар с държавния глава.

Ма Крим бил руски. Ма руснаците освобождавали Украйна от нацистите. И от наркомана.

Верно ли?

Защо тогава целият свят, цялата човешка цивилизация с изключение на няколко диктатури е с „нацистите“.

Целият световен елит културен и политически се извървя че да се срещне с „наркомана“.

Лудост някаква е да се говорят подобни неща. Лудост причинена ни от пропагандата. От българи които за материални или властови облаги, продължават да тровят обществото.

А благодатна почва за тия отровни семена има. Близо век е наторявана.

Ако някой го изчете цялото – браво.

С две думи, гласувайте за човешката цивилизация. България очаква своето Просвещение, да се нареди сред държавите където фактите, логиката, рационалното, вземат превес над ирационалното, митовете и сляпата вяра в пропагандни клишета.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.