Симптоматични инциденти по време на финансова криза

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Злокобни самоубийства за една седмица

Само за три дни, в рамките на само една седмица, се случиха три тревожни събития. На 11 февруари към 20.30 часа взрив смути вечерята на живеещите в района на блок 27 в столичния квартал „Стрелбище“.

 Направен бе опит да бъде пратено в небитието луксозно возило Порше Карера, собственост на 31-годишният Радослав Тодоров Павлов. В последствие от МВР уточниха, че колата, оценена на около 100 хил. лв., всъщност била притежание на бащата на Радослав Павлов. До момента на инцидента синът му не бил получавал по никакъв повод никакви заплахи от когото и да било. Радослав е изявен участник в състезанията за суперавтомобили на писти и член на „Българската федерация по драг рейсинг“.

 Според данните на фирмения регистър „Дакси“ той е и съдружник във фирмата „Пи ендер финанс“ с Петър Николаев Лазаров, който пък е бизнес партньор на строителната фирма „Рашидов“ АД, собственост на известния скулптор Вежди Рашидов и неговия син Вадим. Ден след покушението над Поршето, на 12 февруари, пред централния офис на Първа инвестиционна банка (ПИБ) в луксозния си Мерцедес с изстрел в главата се самоуби 43-годишният строителен предприемач Борис Тодор Йорданов, собственик на фирма „Бониста“. Тиражираха се версии, че причина да натисне спусъка са трудно погасяеми кредити. Освен в „Бониста“ (фигурираща в списъка на фирмите издирвани за неподадени данъчни декларации за 2007 г., публикуван в Клуб „Счетоводство“ на Дир. бг) името на Йорданов се среща и в други дружества, сред които е и „К.И.М. 2007“ ООД, където с 14% участва Илия Ингелов Ел-Малеки.

Той от своя страна държи 40% от информационно-импресарската консултантска компания „Файф дабълю комюникейшънс“ ООД, в която дял има Венцислав Петров Олеков. А Олеков е скромен – 4-процентен акционер „Агенция реклама номер едно“ АД, където основни собственици са двете главни фигури в уважаваната ПИБ – Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев. Фаталният пример на Борис Йорданов за съжаление бързо намери последовател. На 14 февруари в софийския квартал „Горна баня“ бе намерен обесен Венцеслав Тодоров Тодоров, един от двамата изпълнителни директори на кюстендилския „Руен холдинг“ (бивш приватизационен фонд). Вторият е Евгени Таушанов бивш шеф на кюстендилския клон на „Банка Хеброс“, вляла се през 2005 г. в „Уникредито Булбанк“.“Руен холдинг“ е част от консорциума „Руен – Александър МТВ“. Едноличен собственик на „Александър МТВ“ е Сашо Тодоров Зашев, притежател на 25% от бургаското „Метан – Еко“ ООД, в което с по толкова участват и известни лица като бившия столичен общински БСП съветник Мичо Райковски и приватизатора на кюстнедилския Винпром и собственик на софийската „Болярска изба“ Александър Тасев. Според публикации в медиите самообесилият се Венцеслав Тодоров заедно с бившия шеф на бившия Комитет по енергетика Евгени Ангелов бил взел на концесия бобовдолския рудник „1 май“, но концесионерите закъсали с изпълнението на договорените условия. На 15 януари „Руен холдинг“, който обяви, че печалбата му надхвърля 10 млн. лв.,сключи още един контракт с държавата – за доизграждане на 15-километровия водопровод от станция Самораново до Бобов дол. Дали строително-кредитни, или пък други, колапси стоят в основата на подобни смущаващи инциденти може би ще кажат разследващите органи. Междувременно дано мрачната серия не продължи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.