„Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица“ открива завод за бетоновози

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

„Либхер - Конкрийт Технолоджи Марица“ открива завод за бетоновози, инвестицията е над 17 милиона евроИнвестицията е над 17 милиона евро

3-та поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона немската фирмена група „Либхер“. На 1 юли предстои официалното откриване на завода на „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД. В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози, съобщават от фирмата. Заводът е в рамките на град Пловдив, на Кукленско шосе, върху терен от 37000 кв.м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м.

Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини и съоръжения, конкретизират от компанията. Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД ще има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. Основните усилия на екипа са насочени към развитие на производствените процеси до топ ниво с помощта на модерни принципи като Лийн, Индустрия 4.0. и т.н.

Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. Средната работна заплата е в горния сегмент за региона и съгласно системата за заплащане в концерна Либхер. Фирмата има и силно развита социална политика по отношение на своите сътрудници.

В „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ планират да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

От компанията коментират, че „решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД, беше взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества Либхер Хаусгерете Марица ЕООД и Либхер Транспортейшън Системс Марица ЕООД в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“

 

Кратко инфо за компанията

 

Германската фирмена група „Либхер“ е световен производител с над 50 хил. сътрудници, които допринасят за технологичния напредък в различните ѝ отрасли. Концернът, който е 100% семейна собственост, дължи своя глобален успех и популярност на върховите си постижения в множество области – от земекопна и строителна техника, минно дело и различни видове кранове, през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и космическа техника и компоненти до разработка и производство на домакински и професионални охладителни уреди.

„Вече над 70 години стремежът към иновации и безкомпромисният ангажимент на „Либхер“ към качеството са гаранция за доволни и лоялни клиенти във всички продуктови области“, коментират от компанията.

Германската група избира България за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. Компанията беше първият голям инвеститор в индустриална зона „Марица“, в момента част от пловдивската „Тракия икономическа зона“. Развитието на завода е по възходяща линия, като в последната класация К100 на „Капитал“ за най-големите компании дружеството е лидер в сектора за машини и оборудване. След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив – за производство на климатични системи за релсов транспорт, като тези дейности са обособени в дружеството „Либхер – Транспортейшън Системс Марица“ ЕООД. В началото на юли 2021 г. германската група регистрира трето дружество в България – „Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

 

Дата: 01 юли 2022, 16:00-22:00 часа

Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД
бул. Кукленско шосе 40, 4004 Пловдив

 

Уважаеми дами и господа,

Имаме удоволствието да Ви поканим да отпразнуваме заедно откриването на завода на фирма Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД.

На събитието ще бъдат представени следните продукти:

– бетонов център хоризонтален тип LCM 1.0

– различни модели бетоновози

– иновативна мобилна бетон помпа

Предвидена е и обиколка на производството.

В 17.00 часа ще се състои презентация на мобилната бетон помпа. Останалото време е на Ваше разположение.

Ще се радваме да се присъедините към нашия празник!

Екипът на Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД

 

 

Как да ни намерите

Можете да паркирате на обозначеното със знак за паркиране място. Регистрацията ще се състои в близост до него.

„Либхер - Конкрийт Технолоджи Марица“ открива завод за бетоновози

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.