Какво щеше да стане, ако…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Рашид РашидИнтернетът е толкова яко нещо. Има история и памет.

Отворете един браузър и вижте новините от 2007 до 2019 (до ковид кризата).

Тъй като смятам, че няма добра власт по определение, винаги гледам да съм опозиция или поне критик на тези на власт.

Вижте критиките на опозициите (вкл. непарламентарно представените партии). И си представете, че някои от тях, свързани с икономика, енергетика и промишленост се бяха случили.

Например какво щеше да стане ако бяхме изгонили всички супермаркети. Ще кажете, че Болен си говореше ей така, ама по-добрата му версия ще получи целия патриотичен вот сам след две седмици. Честито.

Какво щеше да стане, ако бяхме изгонили минната индустрия? В момента в кризата България чупи рекорди и минната индустрия спасява икономиката. Подобно предложение имаше отново от Болен, но и от Зелените.

Какво щеше да стане, ако бяхме затворили ТЕЦи на въглища? Вижте добре колко много пишман политици са се упражнявали върху въглищата ни.

Едните, за съжаление пак зелени, бяха супер критични, че не следваме световните тенденции на закриване на въглищната индустрия, а другите пишман политици, уж много опитни евродепутати на ГЕРБ и Радан, за малко да предадат българския интерес и да подпишат смъртната присъда да въглищата като ги заменят с природен газ. Дори 2025 г. беше критикувана като много късно и сериозно закъснение от някои политици. Сега си представете, че нямаме въглища, а всички централи са на природен газ.

Какво щеше да стане, ако бяхме решили през 2010 г. да закрием АЕЦ изобщо. Защото нали отново зелените са срещу АЕЦ принципно. Вероятно подобно решение през 2010 щеше да иска 5-10 години, т.е. днес щяхме да сме без АЕЦ.

Кой точно щеше да ни продаде ток? И на каква цена?

Какво щеше да стане ако бяхме построили АЕЦ Белене? Няма как да не си призная, че бях против АЕЦ Белене, поради финансови причини, а не технологични. Сега само може да гадаем какво щеше да означава налична и работеща АЕЦ Белене днес.

Всеки сам за себе си може да оцени пропуснатите ползи и загубите от нереализирани и реализирани политически решения.

Искаше ми се да кажа, че така ще можете да определите за кого да гласувате, но не виждам много положителни примери, по-скоро така можете да определите за кого да не гласувате.

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.