Докога ще бъде търпяна тази търговска практика?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Не мога да си обясня защо из цяла Европа се позволява да плъзват толкова масово банкоматите на Юронет?Не мога да си обясня защо из цяла Европа се позволява да плъзват толкова масово банкоматите на Юронет? Те не били лъжели и всичко си било излизало на екрана честно и почтено?!? Е да, ама същото казват и такситата-„копърки“, същото казват и бюрата за обмяна на валута, които слагат абсурдни курсове… Как те са лоши и властите се борят да ги регулират, а Юронет не?

101 за хората, които не знаят – тези гадове правят мизерни номера на туристите, когато искат да изтеглят пари в чужда валута. Първо на екрана излизат прилично големи суми и трябва да се търси по менюто опцията да излезнат малките суми. За хора, които не са свикнали с местната валута, не винаги е ясно колко е „много“ и колко е „малко“ в нея. След това преди изтегляне на пари извеждат един брутален екран, на който изсипват цял тон информация, в която в крайна сметка реално питат „искате ли ние да обменим валутата в местните пари вместо Вашата банка?“. За човек, който не му се чете и осмисля цяла екранна страница с текст и числа, логично би натиснал „приемам“, мислейки, че просто потвърждава тегленето на пари. Тогава го одрусват здраво и му взимат с 12-13% само покрай за обмяната на парите плюс някаква допълнителна такса! Сега разбирате и защо стимулират тегленето на големи суми.

Не само това, но и дори да откажете тяхното предложение и си минете по стандартните честни курсове на банката натискайки бутон „Отказвам“, пак ще бъдете одрусани с прилична такса за теглене на пари от банкомата. Това се случва така, защото те нарочно отказват да сключат изгодни за потребителите договори със съответните банки и предпочитат таксите да са големи – нали си взимат процент от тях. Карат го на принципа „по-добре да измамим един балък, отколкото да имаме редовни клиенти“.

Докога ще бъде търпяна тази търговска практика? Конкретно в България тази дейност се извършва от еднолично дружество с ограничена отговорност, което е регистрирано с фантастичните 2 лв. капитал.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.