На Росен Христов трябва да му забранят да говори

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевТози човек е тотална щета за българската национална енергийна сигурност. От доста време внушава, че ще загубим евентуален арбитраж от Газекспорт, защото не сме платили в рубли, без изобщо да има подобно дело. Сякаш иска да ги насърчи на всяка цена да заведат дело, за да може да удари ПП и ДБ. Не стига, че е пълен лаик в областта и всички, които разбират от търговски арбитражи са на различно от неговото мнение и се чудят, как може министър да работи срещу държавата си, но и този юнак всеки ден изстрелва в публичното пространство словесни фойерверки, които утре Газпром може да използва срещу нас.

Мога да ви уверя, че Газпром НИКОГА няма да тръгнат да ни съдят, освен ако няма предварително договорка да загубим дело – по схемата с делото срещу Росатом. При нормални условия ГПЕ, няма да посмеят да ни съдят, защото в момента имат доста арбитражни производства срещу себе си от европейски компании за неизпълнение на договорните си задължения. Забележете, в делото срещу финландската Фортум, което уж било „спечелено“ от ГПЕ, става дума, че съдът призова страните да намерят решение, тоест да водят преговори, каза че има форс мажор за ГПЕ поради указа на Путин, но изрично посочи, че Фортум няма задължение да плаща в рубли. Тези 300 милиона долара, които трябва да се платят са за газ, не са санкция.

Ако проследите упоритостта на този човек до доведе нещата до загуба на дело – Газпром невинен, ние виновни и трябва да плащаме, особено на фона на тоталните му лъжи /Булгаргаз потвърдиха/, че води преговори с Газпром за възобновяване на доставките на газ от август насам, може да твърдим, че с голяма доза вероятност ще направи непоправима беля.

Е, не го прави безплатно, нито реакциите му минават без санкцията на Радев, но прекалено брутални започнаха да стават изпълненията.

За Н-ти път – няма никаква причина да бъдем в губеща позиция при евентуален арбитраж срещу ГПЕ по повод на отказа да платим в рубли. НИКАКВА. Това е европейски казус и никога няма да се допусне да се възнагради бруталното поведение на Газпром.

На Росен Христов трябва да му забранят да говори.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.